skip to Main Content
Εμβολιασμοί «στα τάρταρα»: Μόλις 1

Εμβολιασμοί «στα τάρταρα»: Μόλις 1.089 την Κυριακή – Μακρινό όνειρο το τείχος ανοσίας

Στον απόηχο των σημερινών (αυξημένων) 3.164 κρουσμάτων, κάθε εβδομάδα όλο και πιο χαμηλά πέφτουν οι καθημερινοί εμβολιασμοί στην χώρα μας, με αποτέλεσμα το περίφημο τείχος ανοσίας που είχε υποσχεθεί από τον περασμένο Ιούνιο ο πρωθυπουργός να μοιάζει με μακρινό όνειρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr, χθες Κυριακή 17/10 είχε μόλις 1.089 εμβολιασμούς, ενώ Σάββατο και Παρασκευή οι εμβολιασμοί κυμάνθηκαν στις 16 με 17.000 (17.105 το Σάββατο, 16.109 την Παρασκευή).

Θεμιστοκλέους: 4,2% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ

Για το λόγο αυτό η χώρα μας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, με μόλις 6,3 εκατ. πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, βρίσκεται 4,2 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ (60 έναντι 64,2%). Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί σήμερα στη Βουλή ότι δεν προχωρά ικανοποιητικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αναφορικά με την τρίτη δόση ο κ. Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι την έχουν κάνει 206.000 πολίτες, ενώ έχουν κλειστεί 40.000 ραντεβού.

Θεοδωρίδου: Ενδεδειγμένη μία δόση για τους νοσήσαντες

Ενδεδειγμένη είναι η μία δόση εμβολίου μετά τη νόσηση η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Αναφέρθηκε, δε, σε πρόσφατη έρευνα στο Κεντάκι, σύμφωνα με την οποία όσοι νοσήσαντες δεν έχουν πραγματοποίησει την τρίτη δόση έχουν 2,5 φορές πιθανότητα για επανανοήσουν.

Πηγή

Back To Top