skip to Main Content
Ενημέρωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Ενημέρωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά εκδόθηκε η ακόλουθη τακτική ενημέρωση:

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι.

Πολλά, σημαντικά και συνεχή ήταν τα δρώμενα που έλαβαν χώρα στο διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο τακτικό δελτίο τύπου της 17ης Μαΐου και για τα οποία θα σας ενημερώσουμε.

Το Σάββατο 21 Μαΐου, η Αδελφότητά μας με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στο μήνυμα και το συμβολισμό της επετείου, τίμησε τα 158 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση στην Αθήνα, εκφώνηση πανηγυρικού από την Αν. Γ.Γ. κ. Διονυσία Βασιλάτου και κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Παύλο Σκλαβούνο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Καμιναράδων κ. Ηλία Γαλιατσάτο, την Πρόεδρο της Ένωσης Πυλαραίων κ. Σταθούλα Μουστάκη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσοβουνιωτών κ. Χρυσούλα Αντύπα και την Πρόεδρο του Συλλόγου Κομιτάτων κ. Αφροδίτη Ζαμπέλη, ενώ η χορωδία της Αδελφότητας υπό τη διεύθυνση της Μαέστρού της κ. Χριστίνας Ρόκκου απέδωσε τιμές ψάλλοντας τον Εθνικό μας ύμνο.

Επίσης, ο υπεύθυνος του τμήματος Επικοινωνίας κ. Ευάγγελος Σκλαβούνος,εκπροσώπησε την Αδελφότητα με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ριζοσπαστών της Αδελφότητας στην Κεφαλονιά.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου τα Τμήματα Γυναικών και Αλληλεγγύης συνδιοργανώσαν διαδραστική εκδήλωση με θέμα την Οστεοπόρωση, όπου και μίλησαν οι εγνωσμένης αξίας ιατροί Ορθοπεδικοί κ.κ. Χρ. Ριφιώτης και Γ.Τσουτσάνης, καθώς και η υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών κ. Άννα Παρίση. Η εκδήλωση ήταν υβριδική και παρέστησαν πολλά μέλη του Τμήματος Γυναικών, αλλά και αρκετά μέλη, καθώς και νέοι και παλαιότεροι φίλοι της Αδελφότητας, ενώ σημαντική ήταν η διαδικτυακή παρουσία ατόμων από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ακόμη και την Κρήτη, καθώς και ιατρών και επαγγελματιών υγείας τόσο από την Αθήνα και τον Πειραιά όσο και από τα νησιά μας.

Την Κυριακή 29 Μαΐου, το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητάς μας, υπό τη δασκάλα του κ. Ελευθερία Μικελάτου, συμμετέχοντας στους “Χορούς της Θάλασσας” που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, μάγεψε με την παρουσία του, τους παρευρισκόμενους, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια και δυνατά χειροκροτήματα, κάνοντας όλα τα μέλη της Αδελφότητάς μας, ξανά υπερήφανα.

Στις 4 Ιουνίου, ένα ακόμη μεγάλο έργο, αποτέλεσμα μακρόχρονης, επίπονης και συστηματικής ενασχόλησης πολλών ΔΣ και φυσικά μελών της Αδελφότητάς μας, προεξαρχόντως του Παναγιώτη Βελισσαράτου, καθώς και των Ηλία Αλυσσανδράτου και Κώστα Βουτσινά πήρε σάρκα και οστά:

Η προτομή του Κεφαλλονίτη ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία κοσμεί πλέον τον Πειραιά! Τον ποιητή που ύμνησε με το έργο του τη Ναυτοσύνη, τίμησαν ο Δήμος Πειραιά και η Αδελφότητά μας, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στο λιμάνι του Πειραιά, στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με την 2ας Μεραρχίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Παύλος Σκλαβούνος, παρουσία πολλών επισήμων, μελών της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, δημοτικών αρχόντων, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, Ναυτικών Ενώσεων και του ΟΛΠ, της πανεπιστημιακής κοινότητας, συντοπίτικων σωματείων, καθώς και πολλών μελών και φίλων της Αδελφότητας, ενώ η μπάντα του Δήμου απέδιδε τιμές. Το εξαιρετικό έργο της προτομής φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης κ.Άγγελος Βλάσσης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Αδελφότητας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τους Χρήστο Θηβαίο και Κώστα Θωμαΐδη που τραγούδησαν Ν. Καββαδία στο Βεάκειο Θέατρο.

Η Αδελφότητα μας, επίσης, συνεχίζει και διευρύνει τη συνεργασία της με το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο, διατηρώντας συνεχώς ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του Προέδρου και του Γ.Γ. της Αδελφότητας κ. Σταύρου Καρούσου και του Γ.Γ του Ελληνό-Ουκρανικού Επιμελητηρίου, στέκοντας ουσιαστικά και καθημερινά στο πλευρό εκείνων που δοκιμάζονται από τα δεινά του πολέμου.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, οι δράσεις μας δε σταματούν εδώ, αλλά θα είναι συνεχείς. Ήδη υπάρχει σε εξέλιξη ο προγραμματισμός των επόμενων εκδηλώσεών μας, τόσο στα νησιά μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και για τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα από το φθινόπωρο και μετά. Επίσης, είναι σε φάση υλοποίησης εκδήλωση στην Κεφαλονιά την οποία επιμελείται ομάδα υπό το συντονισμό του Αντιπροέδρου κ. Ορέστη Καππάτου, για την οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερωθείτε και θα λάβετε προσκλήσεις για να συμμετάσχετε. Η δική σας παρουσία και ενεργός συμμετοχή είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία των εκδηλώσεών μας.

Σας καλούμε λοιπόν και ευχόμαστε σε όλους, το καλοκαίρι να μας βρει στα νησιά μας, να ανταμώσουμε στα δικά μας μέρη, να μυρίσουμε τις ευωδιές του τόπου μας και να χαρούμε όλοι μαζί τις ομορφιές των ευλογημένων νησιών μας.

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πηγή

Back To Top