skip to Main Content
ΕΠΙ ΤΗ ΑΦΙΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΕΠΙ ΤΗ ΑΦΙΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΛΗΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ.

Τί  σύμπτωση αλήθεια !

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ  την 27η Αυγούστου 2021, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΠΑΛΗ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΕΝΔΟΞΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ 200 ΠΑΛΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ. Από τα υπόλοιπα Επτάνησα μόνο η Λευκάδα επίσης βοήθησε. Ολοι οι άλλοι (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κράνη, Σάμη) συμπτωματικώς αμέτοχοι….

Κατα τα άλλα:

α) εδώ και τρείς μέρες (κανένα μισάωρο θα παραμείνει στο Ληξούρι έτσι για την τιμή των όπλων..) η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ βομβαρδίζεται με αιτήματα επιχορηγήσεων υπέρ του ρωμαικού και υστεροβυζαντινού παρελθόντος των άλλων για την “ανάδειξη” ρωμαικών επαύλεων και θερέτρων ρωμαίων αρχόντων, ΕΝ ΟΣΩ ΤΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΑΛΗΣ ΚΕΙΝΤΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (ελληνικά μωσαικά, αρχαίες οδοί κλπ) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΕΩΣ.

β) Ο προιστάμενος της εδώ Εφορείας Αρχαιοτήτων Δρ. Γρηγορακάκης, δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση προγραφής από τους πάντες. Σχετικούς και ασχέτους, μετατραπείς στον αποδιοπομπαίο τράγο επί του οποίου έχουν ευκαιριακώς αναρτηθεί τα αμαρτήματα όλων των παλαιών αρχαιολόγων, όλων των σχολών και τάσεων αρχαιολογικής σκέψης όπως και των κυβερνήσεων ολοκλήρου της μεταπολεμικής περιόδου. Ουαί υμίν !

Και το άσχημο είναι πως όλοι αυτοί οι “ανατολικοί” οι οποίοι με την δουλειά του και τις εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητές του ευεργετήθηκαν και τελεσφόρησε μιά υπόθεση που θαλασσόπλεε επί δεκαετίες, όλοι αυτοί “της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης” που τον βρήκαν μπροστά τους τύχη αγαθή (και που θα απεπειρώντο να συντάξουν αποτελεσματικό τεχνικό δελτίο πολιτισμού στο ΕΣΠΑ για καμμιά δεκαετία ακόμα), δεν βρήκαν πολιτικό χρόνο για να κάνουν μιά δήλωση στήριξης, υπέρ του …εξοβελιστέου Γρηγορακάκη, πρωτεργάτη και αριστεύσαντα αρχαιολόγου των ψηφιακών αναδείξεων και της ψηφιακής αρχαιολογικής τεχνογνωσίας.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ. Καλώς ορίσατε στην μετασεισμική ιστορική Πάλη. Μήν υπόσχεσθε. Οχι άλλους πακτωλούς πόρων πολιτισμού στο Ληξούρι ! Δεν θέλουμε άλλα λεφτά. Ζητήστε να σας φέρουν ένα κλώνο δάφνης και αποθέστε τον στο Μνημείο των Πεσόντων. Μας αρκεί που θα περπατήσετε μέχρι εκεί, μόνη σας χωρίς τις κουστωδίες των ακολούθων.

Ν. Χ. Σολωμός

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πάλης

Αντιπροσωπευτικό κράνος των Κορινθίων , διαχρονικών συμμάχων της αρχαίας Πάλης

Πηγή

Back To Top