skip to Main Content
Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στον Δήμο Σάμης

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στον Δήμο Σάμης

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στον Δήμο Σάμης

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σάμης πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη. Εκεί, την υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς Νέτης, ο Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, κ. Καλλιβωκάς Αντώνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Αριστέα Αμίτση και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας, κ. Πολύδωρας Στελλάτος. Την κυρία Μενδώνη συνόδευαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμου, κ. Γ. Διδασκάλου, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Π. Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Σ. Τραυλός και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Σ. Κουρής.

Ο Δήμαρχος, κ. Μονιάς ενημέρωσε την κα Μενδώνη για αρκετά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε και διεκδικεί ο Δήμος μας από τις πρώτες κιόλας μέρες της σύστασης του όπως η σοβαρή υποστελέχωση του, οι πλημμύρες της Αγίας Ευφημίας, το πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα “Ιανού” με τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε σε όλες τις δημοτικές ενότητες και η υγειονομική κρίση με την Πανδημία του Covid ‘19 που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο και έχει επηρεάσει τόσο την παγκόσμια όσο και την τοπική οικονομία.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την εύρυθμη λειτουργία των Σπηλαίων του Δήμου Σάμης και ευχαρίστησε την Υπουργό για την πολύτιμη αρωγή της. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Καλλιβωκά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμης, το οποίο συνιστά συμβολικό και φυσικό κόμβο διαχείρισης, προστασίας αλλά και μελέτης της αρχαιολογικής κληρονομιάς στην Κεφαλονιά ενώ ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα.  Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα που εξελίσσονται ή ξεκινούν στο Δήμο Σάμης από το Υπουργείο Πολιτισμού, τα οποία σηματοδοτούν την εφαρμογή στην πράξη της μοντέρνας Αρχαιολογίας σε επίπεδο έρευνας αλλά και επιστημονικής διαχείρισης της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς. Έργα που μαζί με την λειτουργία του Μουσείου στη Σάμη, αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Ταυτόχρονα, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής μας και συμβάλλουν καθοριστικά στο συμβατικό αλλά και στον εναλλακτικό τουρισμό. Η αρωγή της κας Υπουργού στην όλη προσπάθεια υπήρξε πολλαπλά καθοριστική καθώς επίσης και η διαρκής και άριστη συνεργασία και συνεννόηση του Δήμου με τον προϊστάμενο, τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η κα Μενδώνη και οι συνεργάτες της άκουσαν με ενδιαφέρον όσα τους ενημέρωσε ο Δήμαρχος και δήλωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό του Δήμου Σάμης σε ένα πλαίσιο στήριξης και συνεργασίας για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν. Ο Δήμαρχος, λίγο πριν την αναχώρηση της, προσέφερε στην κα Μενδώνη αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Δήμου Σάμης.

Πηγή

Back To Top