skip to Main Content
Επιστολή Φόρτε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: «Aμφιλεγόμενης νομιμότητας διαδικασίες.

Επιστολή Φόρτε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: «Aμφιλεγόμενης νομιμότητας διαδικασίες..»

Επιστολή Φόρτε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: «Aμφιλεγόμενης νομιμότητας διαδικασίες..»

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Η σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη και μοναδικό ημερήσιας διάταξης «Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μονάδας αποθήκευσης καυσίμων χωρητικότητας 2.499  m3  με συνοδά έργα αντλητικές  εγκαταστάσεις και αγωγούς μεταφοράς καυσίμων.  της εταιρείας ΙΟΝΙΑΝ ΟΙΛ ,που θα εγκατασταθεί στη θέση Λαγκάδα (εντός 20 ESB ) Δ.Ε Αργοστολίου του Δήμου Αργοστολίου Π.Ε Κεφαλληνίας» είναι προδήλως μη νόμιμη αφού συγκαλείται σύμφωνα με την αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342/6.11.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄4899)και όχι την με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8..2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄3793) (σχετική η εγκύκλιος 57 23/8/2021 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ. 16474) όπου καθορίζεται ότι η συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων πλέον θα γίνεται με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Όλα τα γεγονότα οδηγούν σε μια συνεδρίαση επικοινωνιακών και μόνο επιδιώξεων της δημοτικής αρχής για αλλότριους σκοπούς όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Άλλωστε η ανακοίνωση – πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου για διαβούλευση είχε αποσταλεί στο Δήμο Αργοστολίου εδώ και 24 ημέρες (!) με το αριθμ. 59448/23924/3-8-2021 έγγραφο της Περιφέρειας.

Επιβεβαίωση για την επικοινωνιακού χαρακτήρα σημερινή συνεδρίαση είναι ότι γι’ άλλη μία φορά (η πρώτη στις 28 Απριλίου 2021 για την επικαιροποίηση  του Master Plan Λιμένος Αργοστολίου) συγκαλείται με συνοπτικές διαδικασίες σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο και με αμφιλεγόμενης νομιμότητας διαδικασίες προκειμένου να ληφθεί άλλη μία σχετικού περιεχομένου απόφαση ΜΟΝΟ για επικοινωνιακούς και υποκρύπτοντες ιδιοτελείς λόγους και καθόλου ουσιαστικούς.

Όπως με τη συνεδρίαση της 28ης Απριλίου όπου τέσσερεις μήνες μετά επικρατεί απόλυτη σιωπή για το θέμα αποδεικνύοντας ότι μόνο επικοινωνιακό ήταν το ενδιαφέρον για την κατεπείγουσασυνεδρίαση, έτσι και τώρα όλα τα γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οδηγούν σε μια επικοινωνιακών επιδιώξεων συνεδρίαση για απροσδιόριστους ιδιοτελείς λόγους και όχι να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.  

Πολύ περισσότερο προβληματίζει για τους σκοπούς της η προφανώς μη νόμιμη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημόσια δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος επικαλείται ως λόγο της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη ότι «Κάθε μέρα έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου το Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”, φιλοξενεί στην αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος, όπου και γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκθέσεις ζωγραφικής ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις». Είναι πρόκληση για τη νομιμότητα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για τον κοινό νου η δήλωση, όταν τόσο στο νόμο 3463/2006 (άρθρο 96 παρ. 1) όσο και στον κανονισμό λειτουργίας του οργάνου (άρθρο 3 παρ. 1) ο τόπος της συνεδρίασης επιλέγεται από τον Πρόεδρο και δεν είναι αποκλειστικά ένας και μοναδικός και ως εκ τούτου θα μπορούσε να γίνει η συνεδρίαση στην αίθουσα «Διονύσιος Λαυράγκας» του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» ή ακόμη και σε κάποια άλλη εκτός του συγκεκριμένου κτιρίου.

Ζητώ η παρούσα να καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Αργοστόλι 27/8/2021

Γεράσιμος Φόρτες  Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου

Πηγή

Back To Top