skip to Main Content
Επίθεση στην ΑΕΝ Αργοστολίου

Επίθεση στην ΑΕΝ Αργοστολίου

Πρωτοφανές επεισόδιο για τα χρονικά του Αργοστολίου διαδραματίστηκε χθες, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στην Ναυτική Ακαδημία Εμποροπλοιάρχων στο Μέτελα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά τη νύχτα μετά τα μεσάνυχτα προχθές, ομάδα από είκοσι περίπου εξωακαδημαϊκούς κουκουλοφόρους άνδρες εισέβαλαν στη Σχολή, με στόχο κάποιους σπουδαστές, προκαλώντας έντονη φασαρία.

Αμεσα επενέβη ο Διοικητής της Σχολής Αναστάσιος Σχοινάς, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποτρέψει τους κουκουλοφόρους από την εισβολή,ενεπλάκη μαζί τους, με αποτέλεσμα να δεχθεί βίαιη επίθεση με ξυλοδαρμούς.

Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο αξιωματικός βάρδιας λιμενικός που ήταν υπεύθυνος φύλαξης, ο οποίος, προκειμένου να αποτρέψει σε φυγή τους κουκουλοφόρους, αναγκάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό.

Στο μεταξύ, στην Ναυτική Σχολή έφθασαν άνδρες και του Λιμεναρχείου και η Αστυνομία, ενώ οι κοκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή.

Ο κ. Σχοινάς μετέβη τραυματισμένος στο Νσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο αξιωματικός φύλαξης συνελήφθη, λόγω της χρήσης όπλου του.

Η Ασφάλεια Αργοστολίου, όπου έχει αναλάβει την υπόθεση διαξάγει έρευνες και ανακρίσεις, ενώ χθες  έγινε προσαγωγή περίπου δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι τελικώς αφέθησαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, χθες ο κ. Σχοινάς μετέβη στο Νοσοκομείο για επανεξέταση των τραυμάτων του, ενώ ο λιμενικός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ομάδα των κουκουλοφόρων είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς και την προηγούμενη το βράδι να εισέλθουν στη Σχολή.

Δ.Δ.-

Πηγή

Back To Top