skip to Main Content
Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Συλλαλητήριο για τις οκτώ απολύσεις οδηγών από το ΚΤΕΛ Ζακύνθου [βίντεο]

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Συλλαλητήριο για τις οκτώ απολύσεις οδηγών από το ΚΤΕΛ Ζακύνθου [βίντεο]

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Συλλαλητήριο για τις οκτώ απολύσεις οδηγών από το ΚΤΕΛ Ζακύνθου [βίντεο]

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Καταγγέλλει τις προβοκάτσιες της Διοίκησης του ΚΤΕΛ του νομού -Και με συλλαλητήριο σήμερα απαίτησε να παρθούν πίσω οι 8 απολύσεις

Την αισχρή προσπάθεια της Διοίκησης του ΚΤΕΛ που σε δημόσια ανακοίνωσή της στα τοπικά ΜΜΕ, προσπαθεί να συσχετίσει τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε λεωφορεία του στόλου της επιχείρησης, με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και την πάλη του να παρθούν πίσω οι 8 απολύσεις εργαζομένων (με τις τελευταίες 2 να πραγματοποιούνται την Τρίτη και να αφορούν και συνδικαλιστές), καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο συνδικαλιστικός φορέας: “Η Διοίκηση του ΚΤΕΛ ΑΕ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις 8 απολύσεις (οι δυο τελευταίες κατά συνδικαλιστών χθες), επιδίδεται σε απαράδεκτες, προκλητικές και προβοκατόρικες δηλώσεις, ότι οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν στα λεωφορεία της επιχείρησης τις προηγούμενες μέρες, συνδέονται με τους εργαζόμενους!”

Σημειώνει ότι “Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν ταυτίζεται με τέτοιου είδους ενέργειες, όπως οι τελευταίοι βανδαλισμοί, αντιθέτως, τέτοιου είδους ενέργειες χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα να το σπιλώσουν”, υπογραμμίζοντας πως “Η συκοφαντία και η προβοκάτσια είναι χαρακτηριστικό τους. Ο αγώνας να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις εργαζομένων από τα ΚΤΕΛ και να υπάρχει συγκοινωνία στο νησί είναι πέρα για πέρα δίκαιος. Η συκοφαντία της διοίκησης του ΚΤΕΛ δεν θα περάσει”.

Σήμερα, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε και συλλαλητήριο στο νησί, όπου καταγγέλθηκαν οι ενέργειες του ΚΤΕΛ και η επιχειρούμενη προβοκάτσια της Διοίκησή τους, με απαίτηση να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Βουρδέρης, στάθηκε στους νόμους των εκάστοτε κυβερνήσεων που λύνουν τα χέρια της εργοδοσίας για τέτοιου είδους ενέργειες με τελευταίο τον αντεργατικό νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη.

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Μουζάκης, ταμίας του συνδικαλιστικού φορέα και γραμματέας του Σωματείου των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, που κοινοποίησαν και τη δική του απόλυση, στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με την υποβάθμιση των τοπικών συγκοινωνιών, την ίδια στιγμή που η ΚΤΕΛ ΑΕ χρόνια έπαιρνε και παίρνει επιδότηση για “δρομολόγια άγονης γραμμής”.

Κύμα αλληλεγγύης

Απέναντι στις ενέργειες του ΚΤΕΛ και κατά των απολύσεων των εργαζομένων, έχει εκφραστεί κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τις προβοκάτσιες και απαιτούν «την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και τη διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ Ζακύνθου».

Το κείμενο υπογράφουν, τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης και τα εργατικά συνδικάτα: Οικοδόμων Πάτρας, Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας, Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Αχαΐας, Επισιτισμού – Τουρισμού Αχαΐας, Μετάλλου Πάτρας, Νέων Τεχνολογιών & Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας, Εργαζομένων Ιδρυμάτων Ιδιωτικής Υγείας Αχαΐας, Εργαζομένων ΔΕΥΑ Πάτρας, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Πάτρας, Εργαζομένων ΕΛΠΑΚ, Εργαζομένων Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, Τύπου – Χάρτου Αχαΐας, Φυλάκων Σχολικών Κτηρίων λοιπών Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Διανομέων-Ντελιβεράδων Αχαΐας, Εργαζομένων Πράκτικερ (Πάτρας), Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, Οικοδόμων Αγρινίου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αγρινίου, Ιματισμού Αιτωλοακαρνανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Συνταξιούχων ΙΚΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας, Εργατοϋπαλλήλων Εμπορικών Επιχειρήσεωμν Ηλείας. Επίσης στη Ζάκυνθο τα σωματεία: Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Χρηματοπιστωτικού και Συνταξιούχων.

Στο πλευρό των απολυμένων το ΚΚΕ

Για το θέμα των απολύσεων και των συγκοινωνιών στο νησί, κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο και Νίκο Παπανασαση.

Αύριο, θα βρεθεί στη Ζάκυνθο, ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της ΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, όπου θα συναντηθεί στις 2μμ με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ενώ στις 3μμ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το https://www.902.gr
Για οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο επικοινωνήστε αποκλειστικά και μόνο με την πηγή.

Δείτε το ρεπορτάζ του zantetimes.gr:

Πηγή

Back To Top