skip to Main Content
Εργαζόμενοι Δήμου Ζακύνθου: Μόλις 14 εργάτες για την αποκομιδή απορριμμάτων – Καταγγέλλουν “σχέδιο απαξίωσης”

Εργαζόμενοι Δήμου Ζακύνθου: Μόλις 14 εργάτες για την αποκομιδή απορριμμάτων – Καταγγέλλουν “σχέδιο απαξίωσης”

Εργαζόμενοι Δήμου Ζακύνθου: Μόλις 14 εργάτες για την αποκομιδή απορριμμάτων – Καταγγέλλουν “σχέδιο απαξίωσης”

Μόλις 14 εργάτες εργάζονται πλέον στην αποκομιδή των απορριμμάτων της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Ζακύνθου, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες ενός νησιού σχεδόν 50.000 κατοίκων και 53 κοινοτήτων. Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στην δημοτική αρχή.

Αυτή τη στιγμή στην αποκομιδή εργάζονται 9 άτομα, αφού οι 5 από αυτούς είτε έχουν αναρρωτική είτε κανονική άδεια, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι, καθώς εργάζονταν αδιάκοπα όλο το καλοκαίρι και πρέπει να πάρουν τις άδειές τους.

Οι προσφυγές 39 συμβασιούχων που εργάζονταν στην αποκομιδή και -όπως υποστηρίζουν- καλύπτουν ουσιαστικές, διαρκείς και πάγιες ανάγκες, απορρίφθηκαν, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να μείνουν άνεργοι και η αποκομιδή των απορριμμάτων να βρίσκεται, για πολλοστή φορά, σε τέλμα.

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο καταγγέλλουν την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, Νικήτα Αρετάκη, ότι “λειτουργεί βάσει σχεδίου προκειμένου να παραχωρήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτη, αφού πρώτα τις απαξιώσει”.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα, Σπύρος Χαριάτης, υποστηρίζει ότι “ο κ. Αρετάκης, εσκεμμένα, δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα που δόθηκε από το υπουργείο το 2021 για πρόσληψη μονίμου προσωπικού, οπότε και θα μπορούσε να προσλάβει 40 επιπλέον άτομα στην καθαριότητα, όπως επίσης και ότι τον περασμένο Οκτώβρη δεν προκήρυξε 8μηνες συμβάσεις, με το επιχείρημα ότι το χειμώνα δεν έχει σκουπίδια”.

Ο κ. Χαριάτης υποστήριξε επίσης, ότι έχουν αρχίσει ήδη επαφές για την παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτη. Μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, έκανε λόγο για τίμημα ύψους 16 εκ. ευρώ.

Το πρόβλημα γίνεται και πάλι πολύ έντονο στην Ζάκυνθο καθώς τα απορρίμματα σε κάθε σημείο συγκέντρωσης θα μαζεύονται κάθε δύο ή και τρεις μέρες, φέρνοντας και πάλι σε απόγνωση κατοίκους και επισκέπτες, την περίοδο των εορτών των Χριστουργέννων.

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή

Back To Top