skip to Main Content
Φλαν σοκολάτας

Φλαν σοκολάτας

Για την καραμέλα

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. νερό

Για το φλαν

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. γάλα, 3,5%
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την καραμέλα

Για το φλαν

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
  • Μεταφέρουμε το μπολ στην κατσαρόλα προσέχοντας να μην ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό. Δημιουργούμε ένα μπεν μαρί.
  • Αφήνουμε για λίγα λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί και σκουπίζουμε με μια πετσέτα το νερό από τον πάτο του μπολ.
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω από την καραμέλα και με ένα φλόγιστρο αφαιρούμε τις φουσκάλες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια του μείγματος.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο την επιφάνεια της φόρμας και προσέχουμε να μην ακουμπάει το αλουμινόχαρτο στο μείγμα.
  • Βάζουμε τη φόρμα μέσα σε μια μεγαλύτερη φόρμα ή ένα ταψί και γεμίζουμε μέχρι τη μέση του ύψους της φόρμας ή του ταψιού με καυτό νερό. Δημιουργούμε δηλαδή ένα ζεστό μπεν μαρί.
  • Μεταφέρουμε με προσοχή τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για 90 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο, μεταφέρουμε τη φόρμα με το φλαν πάνω σε μια σχάρα, και το αφήνουμε να κρυώσει για 40 λεπτά.
  • Βάζουμε το φλαν στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να κρυώσει εντελώς.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ξεφορμάρουμε το γλυκό.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Πηγή:akispetretzikis.com

Πηγή

Back To Top