skip to Main Content
1

Fraport: Κατασκευάζουμε ένα νέο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς – Στα 27,5 εκ. η επένδυση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του νέου αεροδρομίου «Άννα Πολλάτου». Εκπρόσωποι της Fraport παρουσίασαν τα σχέδιά τους για το άμεσο μέλλον και υποσχέθηκαν τη ένα εντελώς ανανεωμένο, μεγαλύτερο και πιο ασφαλές αεροδρόμιο μέχρι το τέλος του 2019.

Σημείωσαν, πάντως, ότι η φετινή χρονιά θα έχει αρκετές δυσκολίες γιατί θα πρέπει να συνδυαστεί μέρος από τις εργασίες με την μικρότερη δυνατή όχληση για τους επιβάτες που αναμένονται μέσα στη σεζόν.

 

«Ο πελάτης στο επίκέντρο»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell δήλωσε ότι η φιλοσοφία της εταιρείας συνοψίζεται στη φράση «ο πελάτης στο επίκεντρο» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας του αεροδρομίου. Μίλησε επίσης για στόχο αύξησης των εσόδων μέσω των επιχειρήσεων που θα λειτουργούν μέσα στο αεροδρόμιο.

«Γι’ αυτό το λόγο θα επενδυθούν συνολικά 27,5 εκ. ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Zinell ενώ ήδη γίνονται οι πρώτες κινήσεις προώθησης με την δημιουργία ειδικής έκδοσης για όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, ανάμεσα στα οποία θα προβάλλεται σε ειδικό τμήμα και η Κεφαλονιά. Πρόσθεσε επίσης ότι ήδη έχει κατασκευαστεί η ιστοσελίδα του αεροδρομίου «Άννα Πολλάτου» με πληροφορίες για τις πτήσεις και γενικές πληροφορίες για την Κεφαλονιά, οι οποίες στη συνέχεια θα εμπλουτιστούν, ύστερα από συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς. Τέλος, αναφέρθηκε στις νέες πτήσεις που έχουν ήδη προστεθεί φέρνοντας για παράδειγμα την απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο Heathrow από την British Airways.

 

60% μεγαλύτερο αεροδρόμιο με δύο ορόφους

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας μίλησαν για τις επισκευές που έχουν ήδη γίνει και έκανε λόγο για την «κακή κατάσταση» στην οποία βρισκόταν, τόσο ο αεροδιάδρομος όσο και το terminal.

«Έχουν γίνει ήδη επισκευές στο κτήριο, στις τουαλέτες, στις οθόνες, τον αεροδριάδρομο. Όλα αυτά τα βρήκαμε σε πολύ κακή κατάσταση και προσπαθήσαμε πολύ για να τα επισκευάσουμε», είπαν οι υπεύθυνοι και υποσχέθηκαν ουσιαστικά ένα νέο κτήριο και έναν ανανεωμένο, μεγαλύτερο και πιο ασφαλή αεροδιάδρομο.

«Το καινούργιο κτήριο θα είναι 60% μεγαλύτερο, θα δημιουργηθεί νέος πυροσβεστικός σταθμός, νέο κέντρο επεξεργασίας λυμάτων που θα τα μετατρέπει σε πόσιμο νερό που ίσως διατεθεί για πότισμα», είπε ο κ. Ηλίας Τσόνος, Project Manager της Fraport. Το νέο Terminal θα είναι έτοιμο πριν από το καλοκαίρι του 2019.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν 12 σημεία Check In αντί για 7, ενώ θα αυξηθεί η συνολική χωρητικότητα κατά 66%.

Επίσης, αποκάλυψε ότι προκειμένου να γίνει καλύτερη εκμετάλλευση του ήδη υπάρχοντος χώρου, το κτήριο του αεροδρομίου θα διαθέτει δύο ορόφους, έναν για τις αναχωρήσεις και έναν για τις αφίξεις.

Τέλος, θα γίνει αναδιαμόρφωση του πάρκινγκ το οποίο θα μεγαλώσει κατά 25%, θα δέχεται περισσότερα οχήματα και θα είναι, όπως είπε ο κ. Τσόνος, πιο φιλικό σε οδηγούς και πεζούς.

 

Τα καταστήματα

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, τα καταστήματα θα αποτελούν έναν συνδυασμό τοπικών επιχειρήσεων και πολυεθνικών αλυσίδων μαζί με τα καταστήματα duty free. Επίσης θα υπάρχουν δύο info kiosks με τουριστικές πληροφορίες για την Κεφαλονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο.

Οι απαλλοτριώσεις; Τώρα όχι.

Σχετικά με τις απαλλοτριώσεις, ο κ. Τσόνος απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί σε επιπλέον χώρο το αεροδρόμιο, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. «Δεν θα κάνουμε απαλλοτριώσεις και γι’ αυτό, το κτήριο κατασκευάζεται σε δύο επίπεδα ώστε να εξασφαλιστεί από τώρα ο κατάλληλος χώρος που θα χωρέσει όλες τις υπηρεσίες.»
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Zynell, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάγκη αργότερα για περαιτέρω αύξηση της έκτασης, εάν υπάρξει μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας. «Σε αυτή την περίπτωση», πρόσθεσε,«θα έρθουμε σε συνεννόηση με την τοπική κοινότητα και θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Βίντεο: Σάκης Βούτος

 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Back To Top