skip to Main Content
Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με σπανάκι και τυρί κρέμα

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με σπανάκι και τυρί κρέμα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα στήθη του κοτόπουλου και αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, και αλείφουμε με αυτά το κοτόπουλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος τα στήθη του κοτόπουλου από την πιο παχιά πλευρά προς την απέναντι, προσέχοντας να μην τα κόψουμε εντελώς μέχρι την άλλη άκρη. Δημιουργούμε δηλαδή έναν φάκελο με το στήθος κοτόπουλου.
  • Ανοίγουμε προσεκτικά το στήθος στο σημείο που το έχουμε κόψει και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και μοιράζουμε το μείγμα στις εσοχές που δημιουργήσαμε σε κάθε στήθος. Προαιρετικά κλείνουμε με έναν σπάγκο το κάθε στήθος για να κρατήσουμε πιο σταθερή τη γέμιση.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα στήθη του κοτόπουλου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Μεταφέρουμε τα στήθη σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά στο κέντρο τους.

Για το σερβίρισμα

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε τα στήθη του κοτόπουλου μαζί με τη σαλάτα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Πηγή

Back To Top