skip to Main Content
Γιος Θεοδωράκη: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου εν ζωή, δεν θα το κάνω ούτε τώρα»

Γιος Θεοδωράκη: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου εν ζωή, δεν θα το κάνω ούτε τώρα»

Τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη συζητούνται αύριο, Δευτέρα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η ενδοοικογενειακή κόντρα για τον ακριβή τόπο ταφής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Ο γιος του, Γιώργος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του πριν από λίγο, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία.

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Γι’αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης».

«Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια»

Πάντως στην πρώτη της ανάρτηση στο Facebook μετά τον θάνατο του Μίκη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;».

Στην συνέχεια η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρεται σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή και στους Φιλίππους και ευχαριστεί τον λαό της Θράκης. «Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου», γράφει χαρακτηριστικά. «Με τσιμπούν τα τσιμπούρια. Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου… Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν. Βασανιστικά παράσιτα. Κάνω υπομονή».

Τη Δευτέρα τα ασφαλιστικά για τον τόπο ταφής του

Η κόντρα για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Την Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στα μέλη της οικογένειας του συνθέτη να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, δεδομένου ότι υπάρχει γραπτή η επιθυμία του ίδιου σχετικά με αυτό το θέμα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή προσώπου του περιβάλλοντος του εκλιπόντος ο οποίος υπέβαλε σχετική αίτηση την οποία συνόδευσε με πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τελευταία επιθυμία του. Όπως ορίζει η δικονομία, μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Τη Δευτέρα το λαϊκό προσκύνημα, την Τετάρτη η κηδεία

Τη Δευτέρα, μία νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Η απόφαση αναβολής ελήφθη λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, που θα είναι κλειστό.

Πηγή

Back To Top