skip to Main Content
Info Grexit3 465 355

Grexit: Δείτε σε infographic ποιες χώρες το έχουν… έτοιμο!

Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής για την Ελλάδα είναι η πλέον κρίσιμη, με αρκετές χώρες να είναι έτοιμες να δώσουν το “πράσινο φως” για ένα Grexit! Δείτε σε infographic ποιες είναι υπέρ, ποιες κατά και ποιες… πιο μετριοπαθείς!

Τα πράγματα είνα, πλέον, “μετρημένα κουκιά”.

Το σενάριο του Grexit έχει επανέλθει για τα καλά στο τραπέζι και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού αυτό είπαν ουσιαστικά οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες μετά το πέρας της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Έθεσαν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ένα ξεκάθαρο δίλημμα: “Συμφωνία ή Grexit”.

Όπου συμφωνία, πολυετές μνημόνιο με πολύ βαριά μέτρα. Και όπου Grexit… δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα…

Τι λένε όμως οι χώρες σχετικά με αυτό το (εφιαλτικό για την χώρα μας) ενδεχόμενο;

Η ιταλική La Stampa δημοσίευσε το τι πιστεύουν οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής σχετικά με το Grexit και το newsIT σας παρουσιάζει μέσα από ένα infographic το τι θέση παίρνουν οι χώρες

Υπέρ, κατά και… “καλύτερα όχι”!


Στα… υπέρ, λοιπόν, για το Grexit βρίσκονται οι εξής χώρες: Σλοβενία, Εσθονία, Γερμανία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λιθουανία, Λετονία, Βέλγιο, Αυστρία και Ολλανδία.

Οι συγκεκριμένες χώρες φαίνεται πως έχουν το Grexit… έτοιμο!

Στα κατά βρίσκονται οι εξής χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Κύπρος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εκπρόσωπο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το Ευρωκοινοβούλιο, με εκπρόσωπο τον Μάρτιν Σουλτς.

Τέλος, οι χώρες που λένε πως θα πρέπει να αποφευχθεί το Grexit αν είναι δυνατόν, είναι οι εξής: Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Πορτογαλία, αλλά και το Eurogroup, με εκπρόσωπο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πηγή: La Stampa

Back To Top