skip to Main Content
ATM XRHMATA 507 355

Reuters: Υπάρχουν τράπεζες που μπορεί να κλείσουν

Κάποιες μεγάλες ελληνικές τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να εξαγοραστούν από μεγαλύτερες τράπεζες, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του κλάδου που μπορεί να ακολουθήσει με ένα πακέτο διάσωσης της χώρας, μεταδίδει αποκλειστικά το Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίουςαξιωματούχους.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ακόμη και αν αποδεσμευτούν φρέσκα κεφάλαια για την ελληνική κυβέρνηση, ορισμένες ελληνικές τράπεζες, που “λαβώθηκαν” από το πολιτικό και οικονομικό χάος, μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να συγχωνευτούν με ισχυρότερες ανταγωνίστριες.

Ο ένας αξιωματούχος είπε πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο – ένα μέτρο που αναμφίβολα θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση στην Αθήνα.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος είπε πως παρότι η συγχώνευση τραπεζών είναι απαραίτητη, θα μπορούσε να συμβεί μακροπρόθεσμα.

“Η ελληνική οικονομία είναι ερείπια. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή”, είπε η πρώτη πηγή, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης. “Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση”, είπε και πρόσθεσε: “Υπάρχει ελάχιστος χρόνος… πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αναδιάρθρωση”.

newsit.gr

Back To Top