skip to Main Content
Η έκτακτη ανάγκη λόγω Ιανού, ΟΧΙ για μαθητές, ΟΧΙ για έργα προγράμματος «Α

Η έκτακτη ανάγκη λόγω Ιανού, ΟΧΙ για μαθητές, ΟΧΙ για έργα προγράμματος «Α. Τρίτσης», αλλά μόνο …για τις αναθέσεις!

Θ. Μιχαλάτος

Χθες ο «Η» αποκάλυψε ότι το δίδυμο της τραγικότερης περιόδου στην σύγχρονη ιστορίας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη Καππάτου- Μιχαλάτου «Σωπαίνουν ένοχα για υποψήφιους και δανεισμό από το «Αντ. Τρίτσης» γιατί …την ερχόμενη Παρασκευή 17/9 λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης!».

Σήμερα όπως σας προϊδεάσαμε θα αποκαλύψουμε τα καμώματα της δημοτικής αρχής με την ανοχή της Κυβέρνησης, του βουλευτή Καππάτου και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Παναγιωτόπουλου, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την αξιοποίησής της όχι για τους μαθητές και τα έργα του «Α. Τρίτσης» ΑΛΛΑ για τα έργα αποκατάστασης αυτή τη φορά των ζημιών από τον ΙΑΝΟ με αμφιλεγόμενες διαδικασίες διαφάνειας που αγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν, τα όρια του σκανδάλου!!!

Ένα χρόνο τώρα τα έργα αποκατάστασης από τον Ιανό βολοδέρνουν μεταξύ της «επιτελικής κυβέρνησης των αρίστων» του Μητσοτάκη και της «ικανής δημοτικής αρχής των άξιων» του Μιχαλάτου!

ΟΛΑ ΚΑΤΑΤΙΝΟΥΝ, λοιπόν, στο στήσιμο μιας μελετημένης μηχανής ανάθεσης των έργων με «διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση» και τον Δήμαρχο Μιχαλάτο να προσκαλεί τους «οικονομικούς φορείς για υποβολή προσφορών για την εκτέλεση των έργων» που αυτός θέλει !!!

Όλα γίνονται με πρόφαση που «βγάζει μάτια»: «Λόγω κατεπείγουσας ανάγκης ΕΠΕΙΔΗ δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες» !!! Όταν όπως αποκαλύψαμε χθες η όλη διαδικασία ξεκίνησε καθυστερημένα (10 και 11 μήνες μετά τον ΙΑΝΟ) και λίγο πριν την λήξη της κατάστασης έκτατης ανάγκης μεθαύριο 17 Σεπτεμβρίου !!!

Με δυό λέξεις: Οι αιτιολογίες που επικαλούνται για να χρηματοδοτηθούν έργα (πραγματικά και μη) αποκατάστασης από τον ΙΑΝΟ είναι «για τα σμπάρα» και παραπέμπουν σε σκάνδαλο!

Ανατρέχοντας λοιπόν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βρήκαμε… «λαυράκι»!

Έργα με «σατανικές» συμπτώσεις και περίεργα επιχειρήματα που τα συνοδεύει η δημοτική αρχή Μιχαλάτου προκειμένου να δημοπρατηθούν όχι με διαφανείς διαδικασίες αλλά απόλυτα ελεγχόμενες από τον ίδιο τον Θεόφιλο (!) που γι’ άλλη μία φορά ενεργεί ως επιχειρηματίας που διαχειρίζεται το δικό του χρήμα και όχι ως δήμαρχος που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα ! Και αυτή τη φορά με επίφαση νομιμοφάνειας…

  1. «Αποκατάσταση ζημιών των Οδικών Υποδομών και των Συνόδων τους Υδραυλικών έργων του Δήμου Αργοστολιού» σε 12 διαφορετικές θέσεις 9 κοινοτήτων του δήμου προϋπολογισμού 1.000.000 € και για το οποίο ενώ γίνεται επίκληση «άμεσης-κατεπείγουσας επισκευή των βλαβών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οδικού δικτύου» ξεκίνησε η διαδικασία …10 μήνες μετά τις ζημιές στις 16 Ιουλίου με την 236/2021 απόφαση της οικονομικής επιτροπής (ΑΔΑ: ΩΤ1Ρ46ΜΓΤΤ-8Η1) για να στοιχειοθετηθεί …η κατεπείγουσα ανάγκη του έργου και να γίνει η επιλογή του αναδόχου όχι με την κανονική διαγωνιστική διαδικασία, αλλά με προσφυγή …«στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση»!!!
  2. «Αποκατάσταση ζημιών στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο που προξενήθηκαν από τον κυκλώνα με την Επωνυμία “Ιανός”» σε 4 διαφορετικές θέσεις αντιστοίχων κοινοτήτων του δήμου προϋπολογισμού 125.000Ε. Όπως και για το προηγούμενο έργο ενώ γίνεται επίκληση «άμεσης-κατεπείγουσας επισκευή των βλαβών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οδικού δικτύου» ξεκίνησε η διαδικασία … 10 μήνες μετά τις ζημιές στις 16 Ιουλίου με την 236/2021 απόφαση της οικονομικής επιτροπής (ΑΔΑ: ΩΤ1Ρ46ΜΓΤΤ-8Η1) για να στοιχειοθετηθεί …η κατεπείγουσα ανάγκη του έργου και να γίνει η επιλογή του αναδόχου όχι με την κανονική διαγωνιστική διαδικασία αλλά με προσφυγή …«στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση»!!!

Οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τους τρεις κληθέντες εργολάβους από τον Θεόφιλο είναι δύο 1% και μία 3% δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνονται για την επιλεγείσα διαδικασία (απόφαση 309/8-9-2021 οικονομικής επιτροπής με ΑΔΑ: ΩΥΛΗ46ΜΓΤΤ-Ν18) !!!

  1. «Αποκατάσταση Ανοιχτού Αθλητικού Κέντρου Κουρκουμελάτων Κοινότητας Μεταξάτων» προϋπολογισμού 198.007,19 € το οποίο επίσης με την …σοβαρότατη αιτιολογία της «κατεπείγουσας ανάγκης» ξεκίνησε η διαδικασία …ένα χρόνο μετά τις ζημιές στις 11 Αυγούστου με την 272/2021 απόφαση της οικονομικής επιτροπής που απόκτησε νομιμότητα με την δημοσίευσή της στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ μετά από …20 ημέρες την 1η Σεπτεμβρίου (ΑΔΑ: ΩΤΚΘ46ΜΓΤΤ-Α6Σ) για να στοιχειοθετηθεί …η κατεπείγουσα ανάγκη του έργου (!) και να γίνει η επιλογή του αναδόχου όχι με την κανονική διαγωνιστική διαδικασία αλλά με προσφυγή …«στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση»!!!
  1. «Κατάρτιση των όρων πρόσκλησης ενδιαφέροντος επιλογής αναδόχου της προμήθειας-Υποέργου (5) «ΙΑΝΟΥ»: Προμήθεια εξοπλισμού πολιτικής προστασίας Δήμου Αργοστολίου {Ηλεκτρογεννητριών (Η/Ζ),εργαλείων, κλπ}(Υποέργο 5) του έργου: Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα «ΙΑΝΟ» στο Δήμο Αργοστολίου, το χρονικό διάστημα 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020» προϋπολογισμού 96.000 €

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί την κορυφαία περίπτωση της δημαρχίας Μιχαλάτου ότι …«αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται» και είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση ΑΝΙΚΑΝΗΣ δημοτικής αρχής να φέρει σε πέρας τα ελάχιστα με στόχο ιδιοτελείς καταστάσεις.

Παρακολουθείστε το θέατρο του παραλόγου προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό:

α. Πριν δύο μήνες 8 Ιουλίου εισάγεται από τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής δήμαρχο Μιχαλάτο το παραπάνω θέμα.

Η ομόφωνη απόφαση (απόντες …ως συνήθως ο Λυκούδης Διον. Και ο Παπαδάτος Νικ. Από την παράταξη Παρίση) είναι …αλλού νταλλού .

Από την απόφαση 216/2021 με ΑΔΑ: ΩΥ2646ΜΓΤΤ-Υ6Μ λοιπόν προκύπτει ότι η απόφαση …ΔΕΝ αφορά την Προμήθεια εξοπλισμού πολιτικής προστασίας Δήμου Αργοστολίου {Ηλεκτρογεννητριών (Η/Ζ),εργαλείων, κλπ}(Υποέργο 5)» που αναφέρεται στο θέμα συζήτησης αλλά …την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΟΧΕΤΩΝ» (ΥΠΟΕΡΓΟ 4). Κανείς εκ των πέντε μελών της επιτροπής με πρώτο και καλύτερο τον εισηγητή δήμαρχο δεν πήρε χαμπάρι τι ψηφίζει (οι άλλοι τέσσερεις άνθρωποι του Θεόφιλου είναι Μινέτος, Σπαθής, Γαβριελάτος και Μιχαλάτου) !!!

β. Η εισήγηση της αναπλ. προϊσταμένης Δ.Τ.Υ. κ. Παπαδήμα αφορά πάντως την προμήθεια των Η/Ζ κ.λ.π. εργαλείων !!!

γ. Το σχέδιο της πρόσκλησης για την προμήθεια αφορά επίσης την προμήθεια των Η/Ζ κ.λ.π. εργαλείων και υπογράφεται από τον…δήμαρχο Μιχαλάτο !!!

δ. Το μόνο …σταθερό και σίγουρο είναι ότι όπως για όλα τα έργα του Ιανού έτσι και στο συγκεκριμένο η επιλογή αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας …όποια και νάναι θα γίνει « με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση» …λόγω κατεπείγουσας ανάγκης και ανεξάρτητα αν αφορά μια προμήθεια (είτε Η/Ζ, είτε σκυροδέματος το ίδιο κάνει) που δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με κατεπείγουσα ανάγκη …ένα χρόνο μετά το φαινόμενο για το οποίο χρηματοδοτείται !!!

ε. Και το καλύτερο για το τέλος: Με την 57/2021 απόφαση της οικονομικής επιτροπής (ΑΔΑ: ΨΨΑΗ46ΜΓΤΤ-ΣΩΜ) είχε αποφασιστεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος επιλογής αναδόχου (με την γνωστή πάντα διαδικασία…) προ …4 μηνών στις 17/3/2021 για την …προμήθεια του σκυροδέματος και της οποίας οι όροι επανακαθορίστηκαν μετά από …δύο μήνες στις 17 Μαΐου (κατά τα άλλα …επείγουσα η δημοπρασία) (απόφ. 141/2021 με ΑΔΑ: Ω22Η46ΜΓΤΤ-57Κ)

Συμπέρασμα: …Μνημείο ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας και κυρίως …μη χρηστής διαχείρισης των δημοτικών πόρων!!!

Πηγή

Back To Top