skip to Main Content
1

Η Μελισσάνη στα 7 εντυπωσιακά σπήλαια των ελληνικών νησιών

Ονειρεμένα νερά με εντυπωσιακά χρώματα που μεταβάλλονται ανάλογα με τους ιριδισμούς του φωτός, ιδιόμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί και μια μυστηριακή ατμόσφαιρα συνθέτουν υπόγεια τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς, για εσάς που αναζητάτε ξεχωριστές εμπειρίες που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες.

Σας παρουσιάζουμε 7 μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές, για μυθικές βουτιές στα ελληνικά νησιά!

Γαλάζιες Σπηλιές  Ζάκυνθος

Πολυφωτογραφημένες και ειδυλλιακές, οι περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές είναι από τα μέρη που πρέπει να δει οπωσδήποτε κανείς στη Ζάκυνθο. Αποτελούνται από διαδοχικούς θαλάμους, τη Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά, ενώ το νερό έχει ένα ιδιαίτερο βαθύ μπλε χρώμα. Το εντυπωσιακό είναι πως οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από την επιφάνειά του νερού, ακόμα και τα βράχια του βυθού, παίρνει την ίδια απόχρωση, δημιουργώντας μια παραμυθένια αίσθηση στον επισκέπτη.

Σπήλαιο Παπανικολής  Λευκάδα

Μόλις 12 ναυτικά μίλια ανατολικά από τη Λευκάδα, στο Μεγανήσι βρίσκεται το μεγαλύτερο – και από τα πιο εντυπωσιακά θαλάσσια σπήλαια παγκοσμίως- καθώς η είσοδος οδηγεί σε μια σήραγγα μήκους 120 και πλάτους 60 μέτρων που βαθμιαία στενεύει για να φτάσει τα 23 μέτρα.  Λόγω του μεγάλου μεγέθους του προσφέρει απάνεμο καταφύγιο στα σκάφη όταν έχει κακοκαιρία ενώ, σύμφωνα με το μύθο, κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο και ορμητήριο του ομώνυμου υποβρυχίου. Καταγάλανα και διάφανα, τα νερά του σπηλαίου αποκαλύπτουν την σιωπηλή ομορφιά του βυθού ακόμη και με γυμνό μάτι, ενώ οι σταλακτίτες και η παραμυθένια αμμουδιά στο εσωτερικό ολοκληρώνουν το μαγευτικό σκηνικό.

Γράβες  Παξοί 
Γράβες, όπως λέμε θαλάσσια σπήλαια! Η δυτική πλευρά των Παξών, άγρια, απόκρημνη, με κατακόρυφους γκρεμούς σχηματίζει 40 εκπληκτικές γράβες σε εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς. Ανάμεσα τους, μεγαλύτερη είναι η σπηλιά της Υπαπαντής την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε και με μικρό σκάφος, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο Τρυπητός, σχηματισμός βράχων με αψιδωτό σχήμα, ο Ορθόλιθος, κατακόρυφος βράχος καρφωμένος στα διάφανα νερά και το περίφημο Γαλάζιο Σπήλαιο, μια συστάδα 3 σπηλαίων που επικοινωνούν μεταξύ τους.

Οι σπηλιές της Ναυσικάς  Κέρκυρα
Μια από τις πιο τραγουδισμένες περιοχές της Κέρκυρας, η Παλαιοκαστρίτσα, περιτριγυρίζεται από ψηλά βράχια τα οποία σχηματίζουν μικρά θαλάσσια σπήλαια με κρυστάλλινα νερά. Το πιο γνωστό από αυτά έχει πάρει το όνομα του από τη Ναυσικά, κόρη του μυθικού βασιλιά των Φαιάκων, η οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια περιέθαλψε εδώ τον Οδυσσέα. Οι ακτίνες του ήλιου που αντανακλώνται στους βράχους και ο ιδιαίτερος φωτισμός που μοιάζει να ξεπηδά από το βυθό, θα σας προκαλέσουν σε μυθικές βουτιές!

Κλέφτικο και Συκιά Μήλος
Ξακουστή για τους ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς, η Μήλος κρύβει από τα πιο εντυπωσιακά θαλάσσια σπήλαια σκορπισμένα στο πολύμορφό της ανάγλυφο. Το Κλέφτικο, το πιο φωτογραφημένο αξιοθέατο της Μήλου, είναι μια συστάδα θαλάσσιων σπηλαίων γύρω από έναν τεράστιο αψιδωτό  βράχο που καρφώνεται στη θάλασσα και κάποτε αποτελούσε, πράγματι, λημέρι πειρατών. Εδώ σας περιμένουν απίθανες βουτιές και μαγευτικές εξερευνήσεις από σπηλιά σε σπηλιά! Στη θαλάσσια διαδρομή για το Κλέφτικο, θα συναντήσετε τη Συκιά, μια μεγάλη θαλάσσια σπηλιά παραμυθένιας ομορφιάς με έναν τεράστιο κρατήρα στην οροφή, στο βάθος της οποίας υπήρχε κάποτε μια συκιά. Κολυμπώντας στο εσωτερικό της ως την άλλη άκρη, θα φτάσετε σε μια λιλιπούτεια παραλία από πολύχρωμα βότσαλα.

Θαλασσινές Σπηλιές  Κουφονήσια
Στο Πάνω Κουφονήσι, πίσω από την παραλία Πορί και προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα, βρίσκονται οι θαλασσινές σπηλιές. Εδώ, τα απόκρημνα βράχια σχηματίζουν σπήλαια και μικρές παραλίες, που μπορούν να αποτελέσουν την προσωπική σας, φυσική πισίνα για αξέχαστες βουτιές!

Μελισσάνη  Κεφαλονιά
Πρόκειται για ένα λιμνοσπήλαιο μοναδικής φυσικής ομορφιάς στην ανατολική πλευρά του νησιού, που δεν πρέπει να χάσετε αν βρεθείτε στην Κεφαλονιά! Κατεβείτε τα σκαλιά της εισόδου και αφήστε τους βαρκάρηδες να σας οδηγήσουν  σε έναν μαγευτικό υπόγειο κόσμο, με καφετί-μελιά τοιχώματα διάστικτα από αμέτρητους σταλακτίτες. Το φως που εισέρχεται από την οροφή, καθώς αντανακλάται στα ήρεμα νερά της λίμνης δημιουργεί έναν μαγευτικό χρωματικό καμβά σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις του μπλε. Δυστυχώς, λόγω της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας του σπηλαίου, το κολύμπι δεν επιτρέπεται αλλά η ομορφιά του θα σας ανταμείψει.

Οι θαλάσσιες σπηλιές είναι προσβάσιμες από τη θάλασσα μόνο με σκάφος. Ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος για να τις εξερευνήσετε, απολαμβάνοντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων, είναι σε διακοπές με σκάφος. Ανακαλύψτε μια εντελώς καινούρια εμπειρία διακοπών, μέσω του Vyra.com, τη μοναδική ελληνική πλατφόρμα online ναύλωσης σκαφών, επιδοθείτε σε island hopping και ετοιμαστείτε για τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής σας!

πηγή: reader.gr

Back To Top