skip to Main Content
Η στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε….

Η στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε….

ΤσαγκαροΤρίτη, Τσαγκαροκύβερνηση.

Κατσικοπόδαρο, γκαντέμικο και θεόστραβο 2020.

Ωρέ μιά χαρά εμπήκε το “20” το γούρικο, μα εκεί στο πρώτο τρίμηνο εστράβωσε χειρότερα κι από τον γυαλό.

Η στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε….

Κοίτα να δεις κάτι χουνέρια που μας κάνει ετούτο το εικοσάρι….. 2020. Κάπου διάβασα έναν στοχασμό ότι αν, δήθεν, βγάλουμε σώοι το ’20 θα είμαστε οι ήρωες του ’21, του τεχνολογικού ’21.

Με κορονογιό εξεκινήσαμε, με τους γειτόνους τους Τούρκους είχαμε τα μέντε μας και νάσου ένας κυκλώνας να μας βγάζει από την σειρά μας….

Με την Κατίνα την Αμερικάνικη τον παρομοιάσανε. Οι Αμερικάνοι! Γιατί οι Έλληνες, της Κυβέρνησης, “έλα μωρέ ένας μικρός κυκλώνας ήτανε”……

Εξαγγελίες….. Φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, ΕΝΦΙ(Α)οφορελαφρύνσεις, αποζημιώσεις…. Αλλά σας τα πάνε; Θα τα πάρετε όλα αυτά επειδή ψηφίσανε λέει έναν Νόμο με τον οποίο οι περιοχές που έχουν πληγεί, γλυτώνουν από το μαύρο χάλι της γραφειοοκρατίας και σε χρόνο άψε-σβήσε πέφτει η αποζημίωση. Έτσι μας τα πε ο Βουλευτάς. Λέτε;;;; Κοντός Ψαλμός Αλληλούια.

Τιβί δεν είχαμε να δούμε τα χάλια μας σε ολόκληρο το νησί μας, ίντερνετ πάπαλα λόγω …αναμεταδοτων, νερό και ρεύμα; Α πα πα….. Και η καλή μας η ΔΕΥΑΚ, ναι ναι η εταιρεία που όφειλε να ενημερώσει και να συνδέσει με την παροχή του νερού όλουςςςςς τους Κεφαλονίτες κι όχι μόνο του Γροστολιού, από την Πέμπτη έως και σήμερα τσαγκαροδευτέρα 21/9 ούτε μιά ανακοίνωση είχε κάνει….. Αυξημένο θα πάρετε τον λογαριασμό σας….. Πληρώνετε…. Μπε μπε μπεεεεε…..

Αχ η άμοιρη η Άσσο. Θυμήθηκα, όχι ότι είχα ξεχάσει, τα δικά μας, τους σεισμούς…. Τέτοιες καταστάσεις είχαμε ζήσει….. Πόσους μήνες έμειναν θαμμένα αυτοκίνητα και περιουσίες σε χωριά της Παλλικής…… Αχ….

Πέρασαν κοντά 7 χρόνια για να καταφέρουμε να φέρουμε τις περιουσίες μας, τα σπίτια μας, τα μαγαζιά μας σε κάτι που έμοιαζε με την αρχική τους μορφή. Γιατί φίλοι μου, τα δοκάρια αν ραγίσουν, όσο κι αν τα επισκευάσεις και να στηρίξεις, μέσα στις πτυχές τους ραγισμένα παραμένουν…. Έως την επόμενη επίσκεψη…. Του φυσικού φαινομένου….

Σάμπως ξέραμε από κυκλώνες; Καταπάνω στην Κεφαλονιά ήρθε ο άτιμος ο “Ιανός”. Νομίζω ότι αν μου συστηθεί κάποιος ως “Ιανός” ότι θα τον βαρίσω αυθόρμητα.

Ήρθε ο Χαρδαλιάς. Με την μάσκα. να φωτογραφηθεί με την ΕΜΑΚ, με τους Πυροσβέστες, μα τον Στρατό δεν τον πρόλαβε.

Βάστα Άσσο, Βαστάτε Πυλαρινοί, Βαστάτε Σαμικοί, Βάστα Φισκάρδο, Βάστα Κεφαλονιά, Βάστα Ιθάκη, και…… Βάστα ταλαίπωρο Ληξούρι. Ανοιχτές οι πληγές από τους σεισμούς σε οδικό δίκτυο και δημόσια κτήρια και όχι μόνο….. Ακούστηκε Κυβερνητικός παράγοντας να λέει “ότι δεν καταφέραμε να επουλώσουμε και να φτιάξουμε από το 2014 έως σήμερα, Εγκέλαδου εποχή, θα καταφέρουμε να το φτιάξουμε τώρα μετά Ιανού εποχή”…. Χμ….Άντε να δούμε…..

Ας αλλάξω κλίμα και να πάω στους πολιτικούς αφέντες…. Ακούστηκε σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σύντροφος δηλαδή του ΚΚΕ, να απευθύνεται σε δημοσιογράφο και να λέει “καλά το πας το γράμμα”! Φυσικά οι σπόντες, από τον συγκεκριμμένο, κολλημένο, παρτάκη και κακοπροαίρετο σύμβουλο, προς όλους, είναι γνωστές. Του την χαρίζεις μιά, την απάντηση, του την χαρίζεις και δεύτερη. Ως έδεπα και μην παρέκει.

Γιατί καλέ ο άλλος σύντροφος; Καλόψυχος, δουλευταράς αλλά έχει και παράπονα….

Μην πειράζετε τους συντρόφους…. Έχουν μικρό μνημονικό…. Τους βοηθάς μιά, τους βοηθάς δυό, τους βοηθάς χίλιες δέκα δυό, αυτοί σου πετάνε σπόντες και παράπονα….. Τι θράσος Oh my god….

Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι…. που τους είδατε; που τους ανταμώσατε αυτό το τετραήμερο; Α ναι ξέχασα…. Είναι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης…. Μινιατούρες δηλαδή χωρίς φωνή…. Χμ, γιαυτό δεν περνάνε οι εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής στα συμβούλια;;;; Είπαμε χωρίς φωνή…. Όταν το θυμούνται βγάζουν λαλιά. Και βγάλανε και δελτία τύπου, την επόμενη ημέρα της κυκλωνοεπίθεσης….. Στιγμές που ζούμε…. Μην τους χάσετε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, γιατί εσείς θα χάσετε……

Πάμε Αγιά Θυμιά…. Πάμε γιατί οι σκληρές αλήθειες πρέπει να λέγονται….. Πόσα χρόνια, πόσες φορές κατέβηκε το βουνό στην παραλία της Αγιάς Θυμιάς; Πόσες υποσχέσεις από τέως Βουλευτή, τέως Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, τέως Δημάρχους και λοιποί και λοιποί;;;; Υποσχέσεις για εύρεση λύσης, αποκατάστασης και αντιμετώπισης για να μην κινδυνεύουν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους με την παραμικρή νεροποντή…..

Πόσες υποσχεσεις προεκλογικές από τους τωρινούς αφέντες, όλων των Αξιωμάτων;;;;

Δεν βρίσκετε λύσεις για να μην ξανακατέβει το βουνό στο Λιμάνι;

Πάμετε…..

– ΠΟΙΟΣ έδωσε τις αδειοδοτήσεις και τις οικοδομικές άδειες για να χτίσουν (όσοι έχτισαν) πάνω στα ρέματα της Αγιάς Θυμιάς;

– ΠΟΙΟΣ έδωσε αδειοδοτήσεις με τις οποίες φτιάχτηκε το αιολικό πάρκο και ποιές ενέργειες έπρεπε να είχε κάνει η εταιρεία που βγάζει κέρδος από τις ανεμογεννήτριες της περιοχής της Πυλάρου;

– ΠΟΙΟΣ δεν τολμά να τραβήξει τα αυτιά; Όλων των υπευθύνων !!! Ξέρετε πότε έγιναν όλες οι “χαρούλες”. Και το χρονικό το διάστημα και όλους εκείνους που για αρκετά …..εφτά, ξεπούλησαν τους συμπατριώτες τους και τους εξασφάλισαν μιά ζωή συνεχόμενου κινδύνου; Ποιο το πολυτιμότερο αγαθό; Η ζωή ή τα ….εφτά;;;;

Δεν έχετε λύση;;;;; ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΟΣΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που παίζουν την ζωή των κατοίκων κορώνα-γράμματα;;;;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ….. Υποσχέσεις και λόγια….Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.

Κι αν νομίζετε ότι ο μεσογειακός κυκλώνας “χτύπησε” για πρώτη και τελευταία φορά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, γελιέστε……… Με ένα άλλο όνομα, ως την επόμενη φορά…..

Η βροχή που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι μεσοβδόμαδα, ας περάσει σαν ψιχάλα πάνω από τις λαβωμένες περιοχές….

Πόσα να αντέξει ο άνθρωπος; Πόσα ν’αντέξει η ψυχή;

ΚΟΥΡΑΓΙΟ φίλοι μας και ΥΠΟΜΟΝΗ !

Πηγή

Back To Top