skip to Main Content
Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα αλλά εμείς έχουμε τη λύση: Γρανίτα καρπούζι

Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα αλλά εμείς έχουμε τη λύση: Γρανίτα καρπούζι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  • Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.

Πηγή: akispetretzikis.com

Πηγή

Back To Top