skip to Main Content
Ιθάκη: Σε αυτή την παραλία λέγεται ότι αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας

Ιθάκη: Σε αυτή την παραλία λέγεται ότι αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας

Ιθάκη: Σε αυτή την παραλία λέγεται ότι αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας

Η Ιθάκη είναι το νησί που σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή και δεν είναι τυχαίο ότι ο Οδυσσέας… αναζητούσε την Ιθάκη του για χρόνια. Ένα νησί με μοναδική ομορφιά, γαλαζοπράσινες παραλίες και καταπράσινα τοπία με δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Εκεί θα βρεις τη δική σου Ιθάκη και θα περάσεις όμορφα όσες μέρες κι αν μείνεις. Και θα βρεις και μέρη στα οποία μπλέκεται η ιστορία με το μύθο και δημιουργούν ένα μυστήριο πολλές φορές. Ένα τέτοιο μέρος είναι η παραλία στην Ιθάκη στην οποία λέγεται ότι αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας. Είναι η παραλία Δεξιά ή Δεξά. Μια παραλία… όνειρο που αξίζει να γνωρίσεις.

Ιθάκη, η παραλία στην οποία αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας

Η παραλία Δεξιά ή Δεξά είναι μια αμμουδιά ήσυχη και όμορφη που θα σε συνεπάρει. Bρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο Βαθύ, πράγμα που σημαίνει ότι θα φτάσεις εκεί πολύ εύκολα ακόμη και με τα πόδια. Έχει μια μικρή ανηφόρα αλλά δεν χρειάζεται να σε πτοήσει. Ένα μπουκαλάκι νερό και ένα καπέλο και είσαι έτοιμος. Εξάλλου η θέα εκεί θα σε ενθουσιάσει που θα ξεχάσεις από το πρώτο λεπτό τη σύντομη αυτή διαδρομή. Σε λίγη ώρα θα απολαμβάνεις την πρώτη βουτιά σου.

Έτσι ακριβώς, όπως κάναμε και εμείς. Απολαύσαμε ένα μπάνιο σε ήρεμα και ρηχά νερά με μοναδική θέα. Από εκεί θα θαυμάσεις το μικρό και άγνωστο νησί Σκαρτσουμπονήσι το οποίο ανήκει στην Ιθάκη.  Πολλοί θεωρούν ότι η συγκεκριμένη παραλία ανήκει σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ιθάκης και όχι άδικα. Και εμείς είμαστε στην ίδια κατηγορία.

Η Δεξιά ή τα Δεξά πήραν το όνομά τους λόγω της θέσης τους γιατί ακριβώς βρίσκονται δεξιά του λιμανιού στο Βαθύ.

Εκτός από την ομορφιά της η παραλία συνδέεται και με το ότι λέγεται πως εκεί αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας όταν επέστρεψε στην Ιθάκη. Εκεί πού λέγεται πως ένιωσε τα πρώτα συναισθήματα επαναπατρισμού στο αγαπημένο του νησί. Την Ιθάκη του.

Ιθάκη: Σε αυτή την παραλία λέγεται ότι αποβιβάστηκε ο ΟδυσσέαςΠηγή φωτογραφίας: Google Maps

Χρήσιμες πληροφορίες για την παραλία

Tip 1: Η Δεξιά δεν είναι μια αμμώδης παραλία και έχει αρκετά βοτσαλάκια. Οπότε καλό είναι να πας εκεί με τα ειδικά παπούτσια για τέτοιες περιπτώσεις.

Tip 2: Πάρε μαζί σου όσες προμήθειες χρειάζεται γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα σε κερδίσει τόσο πολύ που θα θες να μείνεις ως το βράδυ.

Πηγή: exploringgreece.tv

Πηγή

Back To Top