skip to Main Content
Mitsotakis Sto Ypoyrgeio Toyrismoy 780212621

Κ.Μητσοτάκης: 10ετές πρόγραμμα για τον ελληνικό τουρισμό σε έξι μήνες (video με τις δηλώσεις)

Δεκαετές πρόγραμμα για τον τουρισμό, το οποίο θα εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς, εξήγγειλε πριν από λίγο σήμερα 25 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Τουρισμού.

Το δεκαετές πρόγραμμα για τον τουρισμό του μέλλοντος, όπως είπε, θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία και στη βιωσιμότητα. Δεν νείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μη βάζει σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην κατάρτιση του 10ετούς στρατηγικού σχεδίου, λέγοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό στα χρόνια της κρίσης.

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις προς όφελος του τουρισμού. Η δικιά μας η δουλειά, τόνισε, είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους στη χώρα μας πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Γι αυτό και θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όχι μόνο ο ίδιος, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και οικονομία περιμένει πολλά από την ηγεσία του τουρισμού, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε ένα βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο Υπουργός Τουρισμού κ.Θεοχάρης στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα υπάρξει νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ώστε να μπει μια τάξη και σε αυτό το κομμάτι της τουριστικής αγοράς. Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης. Πρέπει να έχουμε τουριστική εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης, εφόσον έχουμε έναν τουρισμό παγκόσμιας κλάσης, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Θεοχάρης υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΕΟΤ πρέπει να λειτουργήσει σε νέες βάσεις, ώστε να συνεργάζεται και με τον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε ένα πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της χώρας μας το οποίο να είναι σύγχρονο, ευέλικτο και να περνάει το μήνυμα που θέλουμε στους ανθρώπους που θέλουμε να έρθουν στη χώρα μας.

Δείτε τις δηλώσεις, όπως μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση (ανέβηκε στο enikos.gr)…

Πηγή άρθρου: tornosnews.gr

Back To Top