skip to Main Content
1

Κ. Νικολαΐδου: Έχουμε 100% πιστοποιημένες παιδικές χαρές με το 1/3 του κόστους – Παραλάβαμε πρωτόγονη κατάσταση στην σχολική περιουσία!

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με κύριο θέμα συζήτησης τις παιδικές χαρές, την σχολική περιουσία και την γενικότερη λειτουργία του Δήμου Κεφαλλονιάς παραχώρησε στον ionian galaxy 90,8 και τη Γιάννα Κουλουμπή η Γενική Γραμματέας του Δήμου, κα Κυριακή Νικολαΐδου.

Σε μια σπάνια εμφάνισή της, αφού η ίδια επιλέγει να κρατά χαμηλούς τόνους και όπως παραδέχτηκε έχει μιλήσει σε ραδιόφωνο μόλις τρεις φορές στα επτά χρόνια που βρίσκεται στη θέση αυτή, η Γενική Γραμματέας άνοιξε τον μεγάλο φάκελο “παιδικές χαρές” στο νησί μας (συντονίζει από την αρχή την όλη προσπάθεια), παραθέτοντας πολλά άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία για μια υπόθεση που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία της Κεφαλλονιάς, καθότι η ασφάλεια των παιδιών είναι από μόνο του μείζων ζήτημα.

Η ίδια εξηγεί πως φτάσαμε ως Δήμος να έχουμε 100% πιστοποίηση σε όσες παιδικές χαρές έχουν ολοκληρωθεί (2 στη ΔΕ Αργοστολίου, 2 στη ΔΕ Πυλάρου, 1 στη ΔΕ Ερίσου, 2 στη ΔΕ Λειβαθούς, 1
στη ΔΕ Ελειού Πρόννων, 1 στη ΔΕ Ομαλών, 1 στη ΔΕ Σάμης ), αλλά και πως τελικά λύθηκε το πρόβλημα με την χωροθέτηση της παιδικής χαράς στο Ληξούρι, της οποίας η κατασκευή έχει ξεκινήσει και αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Παραδέχτηκε ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να δημιουργηθούν ξανά 126 σημεία ( “ξηλώθηκαν” ουσιαστικά 126 σημεία με όργανα ακατάλληλα που δεν μπορούσαν καν να επισκευαστούν και ήταν επικίνδυνα για τα παιδιά), όμως θα δημιουργηθούν αρκετά ακόμη και με βάση τον παιδικό πληθυσμό της κάθε περιοχής. Εξάλλου, ο Δήμος έχει ελεγχθεί επανειλημμένως (4 φορές!!!) για αυτό, ειδικά στην αρχή, αφού η κατάσταση που επικρατούσε με τις ακατάλληλες παιδικές χαρές ήταν πολύ δύσκολη.

Αναφέρθηκε στα πρόσωπα εκείνα που είναι η ψυχή αυτής της προσπάθειας και συγκεκριμένα στον Ανδρέα τον Αλιβιζάτο (προϊστάμενος καθαριότητας), το Θοδωρή τον Καλογερόπουλο( προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών) και τον Σπύρο τον Παρίση(στέλεχος πολεοδομίας), ενώ τόνισε πως όταν ανέλαβαν αυτό το έργο, εξέτασαν την κατάσταση και αποφάσισαν να το φέρουν εις πέρας χωρίς να το αναθέσουν σε εξωτερικό συνεργάτη, “γλιτώνοντας” έτσι πολλά χρήματα, αφού οι παιδικές χαρές που έχει σήμερα ο Δήμος έχουν κατασκευαστεί με το 1/3 του κόστους σε σχέση με άλλους Δήμους πανελλαδικά. Ενδεικτικά ανέφερε πως μια παιδική χαρά κοστίζει ανά τετραγωνικό περίπου 320 ευρώ, αν ανατεθεί το έργο αλλού, ενώ ο Δήμος Κεφαλλονιάς το έκανε με μόλις 111, 46 ευρώ ανά τετραγωνικό. “Έίμαστε ομάδα, το αγαπήσαμε όλο αυτό” ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τα παιδιά εκτιμούν αυτό που συμβαίνει.

Η κα Νικολαΐδου αναφέρθηκε και στην συντήρηση των παιδικών χαρών, σχολιάζοντας πως ο Δήμος έχει πλέον εξειδικευμένο συνεργείο συντήρησης που κάνει ελέγχους κάθε δέκα ημέρες και μάλιστα είναι σημαντικό το γεγονός πως πανελλαδικά τέτοια συνεργεία υπάρχουν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού….

Όσον αφορά στο θέμα της σχολικής περιουσίας, είπε ότι αυτό το θέμα είναι το επόμενο που η ίδια θα αναλάβει να συντονίσει και πρέπει αν ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια. Δυστυχώς η κατάσταση που παρέλαβε είναι σε πρωτόγονο επίπεδο, αφού η σχολική περιουσία δεν είναι καν εγγεγραμμένη ως περιουσιακό στοιχείο στους πρώην Δήμους…. λόγω αμέλειας προφανώς εκείνων που όφειλαν να το κάνουν. Συνεπώς, η ίδια σοκαρίστηκε όταν βρέθηκε στην δύσκολη να παραλάβει στην ουσία άδειους φακέλους….

Τέλος, σχετικά με την λειτουργία του Δήμου και την απόδοση των υπαλλήλων του, είπε ότι δεδομένων των συγκυριών και των οικονομικών δυσκολιών, αλλά και λόγω της υποστελέχωσης, η κατάσταση είναι ικανοποιητική, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν και περισσότερα.

Πηγή: ekefalonia.gr

Back To Top