skip to Main Content
An

“ΚΑΤAΡΡΕΕΙ” ΕΚΛΟΓΙΚΑ Η “ΑΝΙΕΡΗ” ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΠΑΘΗ-ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

Σε στρατηγική ήττα οδηγείται η “ανίερη” συμμαχία Σπαθή-Μιχαλάτου και είναι βέβαιο ότι την επομένη των εκλογών του Επιμελητηρίου οι δύο νυν σύμμαχοι θα “μετρούν τις πληγές τους” επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το εκλογικό “στραπάτσο”. Οι λόγοι που οδηγούν τον όψιμο αυτό πολιτικό “συνεταιρισμό” σε αποτυχία είναι οι ακόλουθοι:

Πρώτον: Η διοικητική ανεπάρκεια του Σπαθή σε σχέση με το Σπύρο Γασπαρινάτο. Είναι ξεκάθαρο ότι η σύγκριση μεταξύ των δύο ανθυποψηφίων για το θώκο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κεφ/νίας-Ιθάκης, δηλαδή μεταξύ του Σπύρου Γασπαρινάτου και του Σταύρου Σπαθή, καθιστά την εκλογή Γασπαρινάτου μία σχετικά εύκολη υπόθεση αφού το μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών των νησιών μας δίνει βαρύτητα και στα ποιοτικά κριτήρια. Από τη μία πλευρά υπάρχει ένας Γασπαρινάτος, γνώστης των σύγχρονων τεχνολογιών, του μάνατζμεντ, της προώθησης και της προβολής νησιωτικών περιοχών σε επίπεδο τουρισμού, γνώστης ξένων γλωσσών και κοινωνός των νέων τάσεων και αντιλήψεων στο επιχειρείν και από την άλλη ο συμπαθής Σταύρος που κινείται στη λογική του “αυτά βρήκαμε, αυτά θα συνεχίσουμε”, με πενιχρή παρουσία όσον αφορά στη διαφήμιση των νησιών μας και ολοφάνερα εκφραστής παρωχημένων αντιλήψεων ως προς τη διοίκηση θεσμών. Σίγουρα ο Σταύρος ξέρει καλύτερα την τέχνη του “χτυπάω την πλάτη” και “λέω στον καθένα αυτό που θέλει να ακούσει” αλλά πλέον οι εποχές είναι δύσκολες και οι επαγγελματίες ζητούν αποτελέσματα και λύσεις και όχι απλά χαμόγελα

Δεύτερον: Η ταύτιση με το Θεόφιλο. Για όσους ζουν στην Κεφαλονιά είναι σαφές ότι η συμμαχία Σπαθή-Μιχαλάτου είναι μία πεντακάθαρη “λυκοφιλία” σκοπιμοτήτων καθώς όλοι θυμούνται αυτά που έλεγαν ο Σπαθής και η παρέα του για το Θεόφιλο καθώς από το 2012 μέχρι και το φετινό καλοκαίρι “τον έλουζαν” νυχθημερόν. Παράλληλα πολλοί από τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές του Σπαθή είναι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες οι οποίοι δεν έβλεπαν “με καλό μάτι” την επιχειρηματική διόγκωση Μιχαλάτου, οπότε μόλις η απρόσμενη συμμαχία Σπαθή-Μιχαλάτου έλαβε “σάρκα και οστά” διαχώρισαν τη θέση τους θεωρώντας την “ανίερη” και άφησαν τον Σπαθή να “τους βλέπει από μακριά”.

ΤΡΙΤΟΝ: Η ολοφάνερη ποιοτική διαφορά μεταξύ των στελεχών των δύο συνδυασμών. Για όποιον γνωρίζει τα τοπικά δρώμενα και τις επιρροές προσώπων και καταστάσεων είναι ξεκάθαρο ότι ο συνδυασμός των “Θεοφιλοσπαθήδων” είναι εκλογικά “ελλιποβαρύς” και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε επίπεδο σταυροδοσίας με την ισχυρή ομάδα που έχει στις τάξεις του ο Σπύρος Γασπαρινάτος. Ας μη ξεχνάμε ότι σε αυτές τις αναμετρήσεις τα πρόσωπα των ψηφοδελτίων παίζουν καθοριστικό ρόλο αφού δεν μιλάμε για εκλογές σε κάποια μεγαλούπολη αλλά σε δύο νησιά όπου το προσωπικό στοιχείο είναι πολύ έντονο

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο άτυπος “εμφύλιος” μεταξύ “Σπαθικών” και “Μιχαλατικών”. Έστω και αργά οι άνθρωποι του Σπαθή συνειδητοποίησαν ότι ο Μιχαλάτος “δεν είναι κανένα παιδάκι που παίζει” και ότι θα πριμοδοτήσει ευθέως τους δικούς του ανθρώπους ώστε να ελέγχει τουλάχιστον την αντιπολίτευση στο Επιμελητήριο. Αυτό το γεγονός έχει ενοχλήσει έντονα την “ομάδα Σπαθή” αφού τα μέλη της βλέπουν ότι οι 5-6 θέσεις της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο του Επιμελητηρίου θα καταληφθούν από πρόσωπα επιρροής Μιχαλάτου και ότι οι “Σπαθικοί” θα μείνουν παντελώς “στην απέξω”. Επομένως το κλίμα στους “Θεοφιλοσπαθήδες” είναι ήδη βαρύ με ό,τι αυτό συνεπάγεται εκλογικά.

Από την παραπάνω απλή ανάλυση των δεδομένων προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι ο Σπύρος Γασπαρινάτος θα έχει μία άνετη επικράτηση στις ερχόμενες εκλογές ενώ ο Σταύρος Σπαθής θα διατηρήσει τη θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο όπως και το 2012, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν μαζί του θα είναι “άνθρωποι του Μιχαλάτου”

Back To Top