skip to Main Content
Κεφαλονιά, νησί για όλους

Κεφαλονιά, νησί για όλους

Οι θέσεις μας για την εγκατάσταση δεξαμενών υγρών καυσίμων στη Λαγκάδα.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου γίναμε ακόμη μια φορά μάρτυρες του λαϊκισμού της δημοτικής αρχής. Φυσικά η κατάληξη ήταν αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη, όταν η διαβούλευση για το θέμα έχει ξεκινήσει από τις 4/8/21 και το Δημοτικό συμβούλιο ενημερώνεται στις 25/8 και καλείται σε συνεδρίαση στις 27/8, γεγονός που δεν επέτρεψε την ουσιαστική ενημέρωση των συμβούλων επί ενός τόσο σημαντικού ζητήματος.

Έχουμε ζητήσει δεκάδες φορές -όλες οι παρατάξεις- από το δήμαρχο, όταν προκύπτουν σημαντικά ζητήματα να ενημερώνει άμεσα τις δημοτικές παρατάξεις μέσω των επικεφαλής τους. Αντ’ αυτού, η δημοτική αρχή προβαίνει μέρες πριν την πρόσκληση του Δ.Σ. σε διαρροή πληροφοριών στα οικεία τοπικά ΜΜΕ για τη δημιουργία κλίματος προκειμένου να αποσπάσει πολιτικό όφελος.

Για αυτή την πρακτική εγκλωβισμού του Δ.Σ. και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, αναδείχτηκαν σημαντικά ζητήματα και ελλείψεις της υπό συζήτησης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με κυριότερο -κατά την άποψή μας- ότι δεν καλύπτεται από την Μ.Π.Ε. το τμήμα της δραστηριότητας που περιλαμβάνει την εκφόρτωση καυσίμων από δεξαμενόπλοια. Επίσης δεν γίνεται καμία αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων από την διαρροή καυσίμων στο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον του κόλπου του Αργοστολίου.

Και ενώ σύσσωμο το συμβούλιο τοποθετήθηκε κατά της χωροθέτησης και λειτουργίας της συγκεκριμένης εγκατάστασης εντός του κόλπου του Αργοστολίου, λόγωτων αρνητικών συνεπειών στην τοπική οικονομία και το φυσικό περιβάλλον και ενώ ήμασταν έτοιμοι να συζητήσουμε μια κοινά αποδεκτή πρόταση προς ψήφιση, ξαφνικά ο Δήμαρχος επιδόθηκε σε «ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής», δηλώνοντας πως αυτό δεν θα περάσει, πως θα κατεβούμε όλοι στους δρόμους κλπ.

Πραγματικά θεωρούμε αστειότητα να σηκώνει ο δήμαρχος τη σημαία της επανάστασης κατ’ εφαρμογή μια απολύτως ανέξοδης πολιτικής, καθώς ο Δήμος ούτε αρμόδιος είναι, ούτε καν γνωμοδοτεί για την εν λόγω εγκατάσταση. Μα περισσότερο αστείο είναι το γεγονός πως αρθρώνει «δεν θα περάσει» ένας δήμαρχος, ο οποίος:

·         Δεν είπε «δεν θα περάσει» όταν έκλεινε από ιδιώτη ο δρόμος στο «Κορώνι».

·         Δεν είπε «δεν θα περάσει» όταν εισηγήθηκε την αλλαγή χρήσης του οικοπέδου της Εμπορικής από κοινόχρηστο χώρο, το οποίο φημολογείται ότι πλέον περνάει σε ιδιώτη.

·         Δεν είπε «δεν θα περάσει» για τη διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ και όταν οι εργαζόμενοί της έκαναν μήνες ολόκληρους να πληρωθούν.

·         Δεν είπε «δεν θα περάσει» για το κλείσιμο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

·         Δεν είπε «δεν θα περάσει» για την υφαρπαγή του ΧΥΤΥ από το ΦΟΔΣΑ.

Από την άλλη όμως και για να μην τον αδικούμε:

·         Έχει πει «δεν θα περάσει» στους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί λόγω covid και ζήτησαν απαλλαγή από τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη.

·         Έχει πει «δεν θα περάσει» όταν ζητήσαμε την πρόσληψη -με έξοδα του δήμου- των απολυμένων καθαριστριών.

Τέλος, δεν έχουμε ακούσει να λέει «θα περάσει» ούτε για το βιολογικό της Λειβαθούς, ούτε για την αποχέτευση του Κατελειού, δυο θέματα που έχουμε αναδείξει και θεωρούμε σημαντικά για την ανάπτυξη του Δήμου.

Το μόνο «δεν θα περάσει»  που περιμένουμε πλέον να ακούσουμε, είναι αυτό των συμπολιτών μας, του Δήμου Αργοστολίου που θα φωνάξουν δυνατά στις επόμενες εκλογές!

Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

Πηγή

Back To Top