
Κεφαλονίτικες παπούτσες τηγανητές, της νόνας μου
Κεφαλονίτικες παπούτσες τηγανητές, ή ψεύτικες λουκουμάδες
Υλικά : 4 κούπες αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, 1 κουτάλι της σούπας λάδι, και νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει ο χυλός. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Μέλι, ζάχαρη, κανέλα για το γαρνίρισμα.
Παρασκευή : μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το 1 κουτάλι λάδι και τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τη σόδα αφού πρώτα τη διαλύσουμε σε λίγο νερό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα συμπληρώνοντας λίγο-λίγο από το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ο χυλός μας, όχι πολύ νερουλός.
Έχουμε βάλει στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουτάλια-κουτάλια το χυλό και τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές.
Σερβίρουμε ζεστές με γαρνίρισμα μέλι-κανέλα η ζάχαρη-κανέλα.
Καλοφάγωτα …!!!
Γιώργος Αποστολάτος