skip to Main Content
Κερατέα: Κροτίδα έσκασε στα χέρια 29χρονου – Έχασε δύο δάχτυλα

Κερατέα: Κροτίδα έσκασε στα χέρια 29χρονου – Έχασε δύο δάχτυλα

Κερατέα: Κροτίδα έσκασε στα χέρια 29χρονου – Έχασε δύο δάχτυλα

Άλλα δύο θλιβερά περιστατικά με κροτίδες κατά τη διάρκεια της Ανάστασης.

Αρκετά είναι και εφέτος τα ατυχήματα που σημειώθηκαν και κατεγράφησαν από τις Αρχές με κροτίδες, βεγγαλικά και φωτοβολίδες κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ανάστασης.

Μετά τον 14χρονο από τα Χανιά που έχασε δύο δάχτυλα του δεξιού του χεριού από κροτίδα που πέταξε, την ίδια τραγική κατάληξη είχε και το… παιχνίδι ενός 29χρονου από την Κερατέα.

Αντίστοιχο συμβάν υπήρξε και στο Περιστέρι, όπου ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 40 ετών, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με τραύμα στο δεξί χέρι από κροτίδα.

Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχισθούν με αμείωτο ρυθμό και υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε, όπως και η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα, όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Από την Αστυνομία, συστήνεται να αποτρέπονται τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους, να ενημερώνονται για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού και να μην τους επιτρέπεται να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, καθώς κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

«Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή», επισημαίνει ακόμη η Αστυνομία.

Πηγή

Back To Top