skip to Main Content
Tsipras1

LAZARD: ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ!!!

Στις 22/11/2011 Ο ερωτών βουλευτής Αλέξης Τσίπρας λέει:

“Την ίδια περίοδο που δεν υπήρχε καν κυβέρνηση στη χώρα και εναλλάσσονταν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, και ενώ τα χαράτσια, οι περικοπές και οι απολύσεις συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, έσπευσε να υπογράψει την εξής απόφαση: ΦΕΚ 2454 ΤΕΥΧΟΣ Β 2/11/2011, αριθ. 2/71421/0023 «Έγκριση δαπάνης για καταβολή αμοιβής στο δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN & HAMILTON LLP(CGSH) και στην εταιρεία LAZARD FRERES SAS».”

“Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;”

Αυτά έλεγε το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αναρωτιέμαι τι θα πει στον υπουργό του Γιάνη Βαρουφάκη που μία από τις πρώτες του ενέργειες στο Υπουργείο, δεν ήταν η πρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, δεν ήταν η επαναπρόσληψη των 3500 απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, δεν ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά η πρόσληψη αυτού του “κολοσσού” ως συμβούλου του Υπουργείου (της LAZARD εννοώ)…

Back To Top