Λέκκας: Αυξημένος κατά επτά φορές ο κίνδυνος για πλημμύρες μετά από πυρκαγιά

Για τον αυξημένο κίνδυνο να υπάρξουν πλημμύρες μετά από τις πυρκαγιές μίλησε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας
Λέκκας: Αυξημένος κατά επτά φορές ο κίνδυνος για πλημμύρες μετά από πυρκαγιά
Για τον αυξημένο κίνδυνο να υπάρξουν πλημμύρες μετά από τις πυρκαγιές μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι νομοτέλεια να εκτυλίσσονται αμέσως μετά τις πυρκαγιές».
Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος πλημμύρας αυξάνεται κατά επτά φορές μετά από πυρκαγιά. «Να είμαστε προετοιμασμένοι».
Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει ήδη στάχτη και οι συνέπειες όπως αποκάλυψε ο κ. Λέκκας θα είναι έντονες: «Οι πυρκαγιές αφήνουν ένα βαρύ κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στον αέρα, στην ατμόσφαιρα, και τη βιόσφαιρα».
Πηγή: kathimerini.gr


![Ο Φαραντούρης στη μακρινή Ζάμπια με την οικογένεια του Γιάννη Μαρκάτου [εικόνες +βίντεο]](https://anexarttitosblog.gr/wp-content/uploads/2026/08/o-farantouris-sti-makrini-zabia-me-tin-oikogeneia-tou-gianni-markatou-eikones-vinteo.jpg)
