skip to Main Content
139FAEEB 17F4 4BA8 9D21 EAE754644BCB

Λιμενικό Ταμείο προς DOCUMENTΟ: Aδιάφορο μου είναι το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣ DOCUMENTO: Aδιάφορο μου είναι το πόρισμα των ελεγκτώ ν  του ΣΥΡΙΖΑ- Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στους πρώην Προέδρους του Λιμενικού Ταμείου Ελπίδα Κατσαϊτη και Γιώργο Τζωρτζάτο

Όπως είναι γνωστό σε όλους στην Κεφαλονιά κατά την διάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε οργανωμένη επίθεση από παρακρατικούς μηχανισμούς ενάντια στην δημοτική αρχή Παρίση . Το σύστημα απλό : Στέλνονταν ανώνυμες ή ψευδώνυμες καταγγελίες από «γνωστούς – αγνώστους» πρώην παράγοντες του νησιού , πικραμένους που ο κόσμος τους έθεσε στο περιθώριο κι έχασαν τα προνόμιά τους, το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» έστελνε «πρόθυμους» ελεγκτές  στην γνωστή  λογική «Ρασπούτιν» -«μπλέξε τους με το ζόρι κι ας αθωωθούν στην πορεία»-και εν συνεχεία «παρακρατικές φυλλάδες» αναλάμβαναν την διαπόμπευση των πολιτικών προσώπων του νησιού που είχαν στοχοποιηθεί.

Επί της ουσίας :

  1. Έχει εκδοθεί ένα πόρισμα απόΣώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο αμφισβητεί την τυπική διαδικασία και μόνο  ως προς την  λήψη αποφάσεων για ορισμένες απ΄ ευθείας αναθέσεις.Οι νομικές ερμηνείες που έχουν υϊοθετήσει οι συγκεκριμένοι ελεγκτές  είναι αβάσιμες και αστήρικτες ,σύμφωνα με τις κρατούσες νομικές αντιλήψεις, κι αυτό θα αποδειχθεί μόλις κληθώ να εκθέσω τις απόψεις μου  στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ευτυχώς  στην Ελλάδα, που παραμένει χώρα της Ευρώπης, τα νομικά θέματα τα επιλύει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κι όχι  οι «εντεταλμένοι» κυβερνήσεων τύπου Βενεζουέλας ή τα δημοσιογραφικά όργανά τους.
  2. Οι απ΄ευθείας αναθέσεις γενικά είναι φυσικά απόλυτα νόμιμες κι αυτό  δεν το αμφισβητούν ούτε οι συγκεκριμένοι ελεγκτές.Άλλωστε όλοι ξέρουν ότι είναι κλασσικό διοικητικό  «εργαλείο» στην Δημόσια Διοίκηση για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά της και γι΄αυτό το λόγο άλλωστε τις χρησιμοποιούσαν κατά κόρον και όλοι οι πρώην Πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης όπως π.χ. η Ελπίδα Κατσαϊτη και  ο Γιώργος Τζωρτζάτος  με την διαφορά ότι εγώ προσωπικά ουδέποτε ανέθεσα ο,τιδήποτε σε ανηψιό μου ούτε μου ακυρώθηκε απόφαση επειδή αφορούσε τον γιό μου.Μπορούν να πουν το ίδιο οι προηγούμενοι Πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης ;
  3. Δεν μου έχει ασκηθεί ουδεμία ποινική δίωξη βάσει του συγκεκριμένου πορίσματος ενώ αντιθέτως βάσει προηγούμενου πορίσματος έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των πρώην Προέδρων  Ελπίδας Κατσαϊτη και Γιώργου Τζωρτζάτουγια κακουργημματικού χαρακτήρα πράξεις («κακουργημματική απιστία»)  .Επομένως αν το «DOCUMENTO» ψάχνει για σκάνδαλα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ας ψάξει στο παρελθόν κι όχι στο παρόν.
  4. Επειδή το θράσος στην Κεφαλονιά περισσεύει και εμφανίσθηκαν ως «τιμητές» και «αυτόκλητοι Εισαγγελείς» κάτι τύποι σαν τον πρώην Δήμαρχο Ελειού- Πρόννων Κώστα Ζαπάντη μήπως μπορεί να μας πει αυτός ο «υπεράνω» κύριος  πόσες εκατοντάδες απ΄ευθείας αναθέσεις  είχαν γίνει επί των ημερών του  ή επί των ημερών του Μιχαλάτου ή του  Φόρτε ή του Τσιλιμιδού ή του Διονύση του Γασπαρινάτου  ή οποιουδήποτε άλλου είχε ανάλογες ιδιότητεςαφού είναι πραγματικά κωμικό να εμφανίζεται    σήμερα πως τάχα  είναι κάτι το μεμπτόν οι απ΄ευθείας αναθέσειςκαι μάλιστα από    πρόσωπα που κατά την θητεία τους είχαν λάβει χώρα  χιλιάδες κατά κυριολεξία.

Είμαι εδώ έτοιμος για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αφού το νησί μας είναι μικρό και οι δημότες μας δεν περιμένουν το κάθε «Νοδάρο» να τους γνωρίσει την πορεία και την προσωπικότητα των συντοπιτών τους.

Αλέξανδρος Μοσχονάς

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Back To Top