skip to Main Content

MΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αγαπητοί μου μαθητές,

Η έναρξη των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων συμπίπτει με μία από τις δυσκολότερες περιόδους για την πατρίδα μας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, καλείστε να δώσετε ένα σημαντικό αγώνα για την επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών σας και να βγείτε νικητές. Σκοπός η εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με απώτερο στόχο όχι απλά την απόκτηση ενός πτυχίου και την επαγγελματική σας αποκατάσταση, αλλά με βάση αυτό την πρόοδο της ίδιας της κοινωνίας.

Η απουσία του άγχους είναι βασική προϋπόθεση επιτυχίας. Η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις, τις επιλογές και τις γνώσεις σας αποτελούν τα κύρια συστατικά της. Η συμπαράσταση των γονέων, των καθηγητών και του οικείου περιβάλλοντός σας είναι δεδομένη.

Η γνώση και η πίστη χέρι – χέρι θα φωτίσουν το δρόμο προς στην ευόδωση των στόχων σας. Εσείς, αυτό που οφείλετε είναι να αποτυπώσετε στο χαρτί τις γνώσεις σας, να προσθέσετε πινελιές από την οξυδερκή προσωπικότητά σας και τα όποια βιώματά σας.

Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε πως οι εξετάσεις είναι μόνο μία από τις πολλές δοκιμασίες που κάθε άνθρωπος περνάει στον αγώνα για να κερδίσει τη ζωή του και καμία ζωή δεν εξαρτάται από μία επιτυχία ή αποτυχία. Πολύ περισσότερο στην τόσο δύσκολη εποχή μας, όπου ο αγώνας για το μέλλον είναι πιο δύσκολος και σύνθετος από ποτέ.

Τα όνειρα και η αγωνιστικότητά σας, μας συγκινούν, μας κάνουν περήφανους και μας δίνουν ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Εύχομαι σε σας και στους γονείς σας καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

             

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής                            Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Ιονίων Νήσων

 ΙΩΑΝΝΗΣ Ι. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

           

Back To Top