skip to Main Content
Μάκης Θεοτοκάτος: Απαράδεκτη συμπεριφορά ιατρού στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Μάκης Θεοτοκάτος: Απαράδεκτη συμπεριφορά ιατρού στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Μ. Θεοτοκάτος

O τ. δήμαρχος Ληξουρίου Μάκης Θεοτοκάτος έκανε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Λυπάμαι που κοντά στα ενενήντα μου χρόνια αναγκάζομαι για πρώτη φορά να προβώ σε δημόσια καταγγελία αλλά καταθέτω με ακρίβεια τα γεγονότα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ήταν 14:30 το μεσημέρι της 02/05/2024, όπου μεταφέρθηκα στα επείγοντα του Νοσοκομείου Αργοστολίου με δυνατούς πόνους από σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στα επείγοντα, μου προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν ότι μπορούσαν για να ανακουφιστώ από τους πόνους. Τους ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου για αυτό.

Στο διπλανό κρεβάτι υπήρχε άλλος ασθενής, επίσης με σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα και οι γιατροί τον ετοίμαζαν επειγόντως για μεταφορά στην Πάτρα γιατί ο ουρολόγος του Νοσοκομείου βρισκόταν σε άδεια.

Κατά τις απογευματινές ώρες μάθαμε ότι θα έρθει ο ουρολόγος ιατρός του Νοσοκομείου κ. Φισφής και έτσι αναβλήθηκε η μεταφορά του διπλανού ασθενούς στην Πάτρα.

Εντωμεταξύ εμένα μου είχαν βάλει καθετήρα και ορό και περιμέναμε να με εξετάσει και εμένα ο ουρολόγος κ. Φισφής. Πραγματικά κατά τις 20:00 περίπου το βραδάκι, προσήλθε ο κ. Φισφής και τον παρακολουθούσα που εξέταζε τον διπλανό μου ασθενή.

Αφού τελείωσε την εξέταση ο κ. Φισφής και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια των επειγόντων, του ζήτησαν να εξετάσει και εμένα. Τότε ο κ. Φισφής αντέδρασε έντονα και δυσανασχετώντας αρνήθηκε να με εξετάσει λέγοντας: «Δεν μπορώ να τον δω, γιατί είμαι αδειούχος και ήρθα να δω μόνο τον κ. ……Επειδή μου τηλεφώνησε η γυναίκα του»

Να σημειώσω ότι με τον κ. Φισφή γνωριζόμαστε πολύ καλά. γιατί τον έχω επισκεφθεί αρκετές φορές στο Νοσοκομείο.

Γεμάτος απογοήτευση οργή και θυμό του απαντώ:

«Δεν μπορείτε γιατρέ να με δείτε για λίγο, τη στιγμή που υποφέρω και πονάω και κατάμουτρα χωρίς ντροπή μου λέτε ότι δεν μπορείτε να με δείτε γιατί είστε αδειούχος; Δεν θέλω να με δείτε λοιπόν αλλά λίγη ανθρωπιά δεν θα έβλαπτε.»

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα, αφού ήταν σε άδεια ο κ. Φισφής, να διακόψει την άδειά του για μισή ή μία ώρα ώστε να έρθει στο Νοσοκομείο για να με εξετάσει, αλλά αφού ήρθε για άλλον ασθενή ο οποίος ήταν στο διπλανό κρεβάτι, δεν θα έπρεπε έστω και για λόγους ανθρωπιάς να εξετάσει και εμένα;

Στον Όρκο που δώσατε κ. Φισφή είπατε ότι κατά την άδειά σας θα εξετάζετε μόνο όσους σας έχουν πάρει τηλέφωνο οι γυναίκες τους; Δεν δείξατε καμία ευαισθησία και καμία ανθρωπιά κ. Φισφή.

Αφού μπήκατε στον κόπο να έλθετε στο Νοσοκομείο για να εξετάσετε τον διπλανό μου ασθενή, πόσο δύσκολο θα ήταν να εξετάζατε και εμένα που πονούσα αβάσταχτα;

Και καθώς είστε και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, βρείτε μου έναν ιατρό της Κεφαλονιάς, που θα έδειχνε την δική σας αδιαφορία και την δική σας συμπεριφορά και θα έλεγε σε ασθενή που υπέφερε ότι δεν μπορεί να τον εξετάσει γιατί είναι αδειούχος και ότι ήρθε για να δει μόνο τον διπλανό του.

Κε Φισφή, όχι στο Νοσοκομείο που υπηρετείτε αλλά και στον δρόμο αν βλέπατε κάποιον να υποφέρει θα έπρεπε να του προσφέρετε τη βοήθειά σας είτε είστε αδειούχος είτε όχι.

Μάθετε λοιπόν κ. Φισφή ότι για να στηθεί αυτό το Ε.Σ.Υ. που υπηρετείτε, κάποιοι άλλοι έβαλαν πλάτη, μόχθησαν και αγωνίστηκαν χωρίς εκπτώσεις, χωρίς υποχωρήσεις, με γνώμονα το συμφέρον και την αξιόπιστη παροχή φροντίδας στον συμπολίτη μας.

Κε Φισφή σας πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και είστε υποχρεωμένος να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε όποιον τις έχει ανάγκη, συνεχώς και αδιαλείπτως.

Τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν προάγουν το σύστημα περίθαλψης αλλά αντιθέτως το αποδομούν και μειώνουν την εμπιστοσύνη του πολίτη σε αυτό. Συμβάλλουν να παραδοθεί η δημόσια υγεία στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα, εκεί που ο μέσος Έλληνας δεν θα έχει την δυνατότητα να πληρώσει και θα πεθαίνει σαν το σκυλί στο αμπέλι.

Αποφεύγω συνήθως να αναφέρομαι στην προσωπική μου διαδρομή αλλά μου δίνεται η αφορμή να πω ότι υπηρέτησα πρόεδρος του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου αμισθί και είμαι αυτός, που ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Μαντζαβινάτειου Κληροδοτήματος, αείμνηστο Πέτρο Αλιβιζάτο, επικοινώνησα με τον τότε Υπουργό Υγείας, αείμνηστο Γεώργιο Γεννηματά και δρομολογήσαμε την ένταξη του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στο Ε.Σ.Υ.

Έτσι το Νοσοκομείο Ληξουρίου, πλήρως στελεχωμένο, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (3 παθολόγοι), κάλυπτε με επιτυχία τις ανάγκες της Παλικής και όχι μόνο και δυστυχώς σήμερα στο Μανταζαβινάτειο δεν υπάρχει παθολόγος, υπολειτουργεί και πάει για κλείσιμο.

Τελειώνοντας σας συνιστώ κε Φισφή να έχετε λιγότερη έπαρση και περισσότερη ανθρωπιά και σεβασμό στον Όρκο που δώσατε.

Μάκης Θεοτοκάτος

Πηγή

Back To Top