Με πλήθος πιστών ο Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Κηπουραίων [εικόνες]
Με πλήθος πιστών ο Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Κηπουραίων [εικόνες]
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε απόψε το βράδυ,13 Σεπτεμβρίου ο Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μονή Κηπουραίων.
Τον Αρχιερατικό Εσπερινό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και προσευχής. Πολλοί ήταν οι ιερείς που συμμετείχαν στην ιερά ακολουθία, ενώ από νωρίς η ιστορική Μονή γέμισε από πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας.
Ο Εσπερινός τελέστηκε μετά Αρτοκλασίας, ενώ ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η προσκύνηση του παλαιού Σταυρού της Ιεράς Μονής Κηπουραίων, ο οποίος περιέχει Τίμιο Ξύλο και τέθηκε προς προσκύνηση των πιστών.
Η παρουσία του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, με προσκυνητές να κατακλύζουν τον χώρο της Μονής. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, με τους πιστούς να παρακολουθούν με ευλάβεια την ακολουθία και να προσκυνούν τον Τίμιο Σταυρό.
Στον Εσπερινό παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαρκέτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Παρίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άγγελος Γαλάτης, Κωνσταντίνος Λαζαράτος, Διονύσης Αραβαντινός και Βαγγέλης Θεοφιλάτος.
Η εορταστική αυτή σύναξη στην Ιερά Μονή Κηπουραίων αποτέλεσε μια ακόμη ξεχωριστή στιγμή θρησκευτικής παράδοσης και πνευματικής κατάνυξης για την περιοχή, με την παρουσία των πιστών να επιβεβαιώνει τη διαχρονική σχέση της τοπικής κοινωνίας με την ιστορική Μονή και την Ορθόδοξη παράδοση.
Πηγή: Lixouri.gr




![Από τα Μεσοβούνια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας [εικόνες]](https://anexarttitosblog.gr/wp-content/uploads/2026/09/apo-ta-mesovounia-sto-galliko-institouto-elladas-eikones.jpg)
