skip to Main Content
Μια επεισοδιακή συνεδρίαση εκτός …..έδρας.

Μια επεισοδιακή συνεδρίαση εκτός …..έδρας.

Συνεδρίασε το Δημ. Συμβούλιο Αργοστολίου χθες μακριά από τις ….συνήθειες του, μακριά από την …έδρα του, κάτι που δημιούργησε γκρίνιες και διαμαρτυρίες. Λόγω πολιτιστικών εκδηλώσεων βρέθηκε μακριά από τον συνηθισμένο τους τόπο που συνεδριάζει στο Θέατρο Κέφαλος στην αίθουσα “Αντίοχος Ευαγγελάτος”, βρέθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Ομολογώ ότι η αίθουσα αυτή είναι ακατάλληλη για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων. Δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιους είδους συνεδριάσεις. Εξάλλου δεν έχει ένα ….σοβαρό ίντερνετ, με συνέπεια να μην μεταδοθεί ιντερνετικά η συνεδρίαση.

Όλα ξεκίνησαν από το…..κολυμβητήριο. Οι αθλητικοί σύλλογοι που το χρησιμοποιούν, ζήτησαν παράταση της λειτουργίας του, για να τελειώσουν τις προπονήσεις. Ιδιαίτερα ο ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ληξουρίου βρέθηκε στην αίθουσα μαζί με όλα τα παιδιά για να πιέσει  με την παρουσία του την απόφαση. Τελικά πάρθηκε η παράταση μέχρι τις 25 Ιουλίου.  Δείτε τη συζήτηση.


Παραιτήθηκε μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Φυσικής ιστορίας. Τελικά κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με το Μουσείο αυτό. Παραιτήθηκε ένα μέλος για όσα συμβαίνουν, αλλά και απ’ ότι ειπώθηκε πολλοί Δαυγάτες δεν θέλουν να φύγει το Μουσείο από το χωριό. Αυτό είναι το σωστό, αλλά όλα βρέθηκαν στα γρανάζια της “τοπικής γραφειοκρατίας”. Από τον Θαλασσόμυλο που καταρρέει, βρέθηκε η κάτω αίθουσα του Επιμελητηρίου για να φιλοξενήσει το Μουσείο, μόνο “φυσικής ιστορίας” δεν είναι.

Πολλά ειπώθηκαν για τους ΡΟΜΑ και την παραβατικότητα τους. Το θέμα έχει εξελιχθεί πολύ άσχημα. Είπε ο Γ. Τσιλιμιδός ότι έφτασαν στο σημείο να μπαίνουν στο Κολυμβητήριο….λάθρα, προκαλώντας ζημιές, αλλά παίζουν και την ίδια της ζωής τους κορώνα γράμματα, με όσα κάνουν μέσα  . Βουτιές από ψηλά κλπ. Πολλές οικογένειες επιδοτούνται από ένα πρόγραμμα. Επιδοτούνται όμως εκτός των άλλων να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο. Πολλά παιδιά δεν θέλουν να πάνε και θα κοπεί η επιδότηση.

Συγκινητική ήταν η συζήτηση για την ονοματοδοσία του Γηπέδου Διλινάτων σε “Κώστα Βαρτελάτο”. Μίλησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τζωρτζάτος, πολλοί Σύμβουλοι αλλά και από την οικογένεια του, που ήταν εκεί.

Το κολυμβητήριο πρωταγωνίστησε στη συνεδρίαση. Στην έναρξη με την παράταση λειτουργίας του και το προ τελευταίο θέμα αφορούσε την κατάσταση του κολυμβητηρίου και την λήψη μέτρων. Εισηγητής ο Γιάννης Κουρούκλης Λαϊκή Συσπείρωση. Δεν είναι καλή η κατάσταση. Μεγάλες φθορές, ελλείψεις, αλλά και αδιαφορία. Ο Νϊκος Ανουσάκης υπερασπίστηκε τον Άγγελο Κωνσταντάκη της προηγούμενη δημοτικής αρχής του Παρίση,  ο οποίος εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να λειτουργήσει σωστά το κολυμβητήριο. Ωστόσο, ο Διον. Μινέτος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό  για την ανακαίνιση του.

Ακούστε τον Γιάννη Κουρούκλη


 

Το τελευταίο θέμα αφορούσε το Κυκλοφοριακό. Μια αίθουσα άδεια,, πολλές ερωτήσεις όσων παρέμειναν προς τον Μελετητή Στυλ. Ευσταθιάδη, αλλά και πολλές …..απογοητεύσεις. Έχω βιντεοσκοπήση όλη την συζήτηση, εκείνο που διαπιστώνεις είναι ότι η όλη “συζήτηση” γίνεται γύρο από την Χαροκόπου, Μομφεράτου, παραλιακός δρόμος, αμφισβήτηση του ποδηλατόδρομου  μέχρι την Πλατεία και τίποτα άλλο. Ούτε για πάρκινγκ ακούστηκε, ούτε τι θα γίνει με την Αγορά, κάποιοι περιμένουν την “ελεγχόμενη στάθμευση” Όπως πληροφορήθηκα έχει εγκριθεί η Δημοτική Αστυνομία από την Περιφέρεια και σύντομα φοράνε τις …..στολές.

Χωρίς να θέλω να μειώσω τις παρεμβάσεις που έγιναν, έχω την εντύπωση (εύχομαι να μην έχω δίκιο), ότι κάτι δεν πάει καλά. Μήπως χρειαστεί κι άλλη κουβέντα; Ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου τους ρώτησε, τι θα γίνει η αγορά και το πάρκινγκ, όταν υπάρχουν στην περιοχή δυο Τράπεζες και η μια Εφορία; Απάντηση βέβαια δεν πήρε. Να ρωτήσω κι εγώ: Τι θα γίνει με όσους κατοικούν σε πεζόδρομο;

 

Πηγή

Back To Top