skip to Main Content
Μια σπορ ιστορία ή αλλιώς το «μαγικό» κατοστάρι των Βεργωτείων

Μια σπορ ιστορία ή αλλιώς το «μαγικό» κατοστάρι των Βεργωτείων

Κεφαλονιά, 15 Μαΐου 2021, Διεθνές Μίτινγκ Στίβου Βεργώτεια.  Είναι ένα ηλιόλουστο απόγευμα Σαββάτου στο στάδιο Αργοστολίου. Τίποτα δε θυμίζει ότι λίγες ώρες πριν, η σφοδρή χαλαζόπτωση λίγο έλειψε να ακυρώσει τη διεξαγωγή των αγώνων. Τελικά ήταν ένα εμπόδιο που ξεπεράστηκε, όπως συνέβη και με τις δυσκολίες που είχαν προκύψει λόγω της πανδημίας.

Στα 100μ, το μεγάλο όνομα δεν είναι δρομέας ταχύτητας. Είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα σε μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου. Έχει μόλις επανέλθει από έναν τραυματισμό στο γόνατο και δεν είναι ακόμα έτοιμος για μεγάλα άλματα. Έτσι, μαζί με τον προπονητή του, τον «Γκουρού» των αλμάτων Γιώργο Πομάσκι, αποφάσισαν να τρέξει για πρώτη φορά κατοστάρι.

Δίπλα του αγωνίζεται ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, ένας από τους καλύτερους νέους  Έλληνες σπρίντερ που θέλει να ξεκινήσει τη σεζόν από τα Βεργώτεια.

Η εκκίνηση δίδεται, οι αθλητές φεύγουν, νικητής αναδεικνύεται ο Μίλτος Τεντόγλου με χρόνο 10.70, με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη στη δεύτερη θέση με επίδοση 10.87.

Τόκιο 2 Αυγούστου 2021, Ολυμπιακοί Αγώνες. Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, στις 5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ο Μίλτος Τεντόγλου κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα σε μήκος με επίδοση 8.41μ, γράφοντας ιστορία και σκορπίζοντας χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους Έλληνες.

Τόκιο, 2 Σεπεμβρίου 2021, Παραολυμπιακοί Αγώνες. Ο Θανάσης Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο στα 100μ, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ 10.82, μέσα σε βροχή. Απίστευτα συναισθήματα, χαρά και συγκίνηση μαζί…

Δύο νεαροί αθλητές, συναντώνται στην Κεφαλονιά και τρέχουν δίπλα-δίπλα τα 100μ.

Λίγους μήνες μετά και οι δύο ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο μακρινό Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο Μίλτος, Ολυμπιονίκης στο άλμα σε μήκος, ο Σωτήρης συνοδός του Παραολυμπιονίκη Θανάση Γκαβέλα.

Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Όμως στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν.

Μίλτο, Θανάση και Σωτήρη, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τις σπουδαίες στιγμές που μας χαρίσατε και να σας ευχηθούμε ολόψυχα να έχετε πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον!

Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας

Πηγή

Back To Top