skip to Main Content

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-21

Πάντα η Παιδεία αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη. Η δε Γνώση, που αποκτάται μέσα από τη διαδικασία της Μάθησης και συμβάλει στη διαμόρφωση της Παιδείας, αποτελεί το μόνο εφαλτήριο για τη δημιουργία ολοκληρωμένων πολιτών και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου.

Σήμερα πραγματοποιείται η έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς. Και όπως πάντα συμβαίνει, κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά τους, αλλά και με τα όνειρά τους για το μέλλον, είναι φυσικό η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Φέτος, η έναρξη αυτή, συντελείται κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από το φαινόμενο της πανδημίας και έχουν επηρεάσει δραματικά τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνθηκών, τις συνέπειες των οποίων προσπαθούμε καθημερινά να αμβλύνουμε συνεργαζόμενοι άριστα με τους εμπλεκόμενους φορείς Παιδείας, Υγείας και Αυτοδιοίκησης, εύχομαι στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Διαβεβαιώνω δε ότι, όλοι όσοι εργάζονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, καθώς και το σύνολο των συναδέλφων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία, με την προσήλωση στο λειτούργημά τους, την κατάρτιση, την εργατικότητα, το ζήλο και την υπομονή τους, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην άμβλυνση των αντιξοοτήτων και στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος, τόσο για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου όσο και για την πραγμάτωση των ονείρων και των ελπίδων των μαθητών και μαθητριών των νησιών μας.

Τούτο οφείλουμε να πράξουμε – όπως πάντα άλλωστε – τόσο για το καλό των παιδιών μας, όσο και της κοινωνίας που εμπιστεύεται σε μας ότι πολυτιμότερο έχει: τα παιδιά της.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Ο Διευθυντής

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς

Δημήτρης Μαρκάτος

Πηγή

Back To Top