
Μπατζίνα μία πανεύκολη πίτα με Κεφαλονίτικη φέτα
Την συγκεκριμένη πίτα συνηθίζεται να την φτιάχνουν στην Θεσσαλία απλά στα υλικά έβαλα την δική μας Κεφαλονίτικη φέτα.
Είναι μία γευστική, εύκολη και θρεπτική πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά :
Μισό κιλό τριμμένη κολοκύθα γίνεται και με πράσινο κολοκυθάκι
2 αυγά
100 ml γάλα
300 γρ. φέτα
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μιάμιση κούπα αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Τρίβουμε την κολοκύθα και αφήνουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να βγάλει τα πολλά υγρά, στη συνέχεια πιέζουμε με το χέρι μας για να είναι όσο πιο στεγνό γίνεται.
Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά, προσθέτουμε το κολοκύθι, την φέτα (κρατάμε λίγη για να βάλουμε πάνω από την πίτα), αλάτι, πιπέρι, και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί, βάζουμε μέσα την τον χυλό δεν πρέπει να είναι πολύ παχύς το πολύ ένα εκατοστό γιατί η πίτα γίνεται λεπτή, προσθέτουμε από πα΄νω λίγη φέτα και λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά στο τελευταίο ράφι. Αν την θέλουμε ξεροψημένη την ψήνουμε άλλα 10 λεπτά σκεπάζοντας την με λαδόκολλα. Μόλις ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας απόλαυση !!!
kefaloniamas.gr