skip to Main Content

NΙΚΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ: ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΙΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,
Πριν τρεισήμισι χρόνια πήρα την απόφαση να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά διεκδικώντας μια θέση στο Τοπικό Συμβούλιο Ληξουρίου μέσα από τον συνδυασμό «Ισχυρή Κεφαλονιά» του Αλέξανδρου Παρίση. Οι συμπολίτες μου μου έκαναν την μεγάλη τιμή να με εκλέξουν πρώτο σε σταυρούς τοπικό σύμβουλο της πόλης του Ληξουρίου. Επί τρεισήμισι χρόνια τώρα στην τιμή αυτή προσπάθησα να ανταποκριθώ με συνέπεια, αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα. Και πιστεύω πως την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου να τους εκπροσωπήσω σε αυτό το βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης την εκτέλεσα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με παρουσία στην πρώτη γραμμή όποτε προέκυπτε σοβαρό για το Ληξούρι θέμα, με συνεχή παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια, με καθημερινή επαφή με όλους τους συμπολίτες μου, με προτάσεις και με ουσιαστική προσπάθεια συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς.  Η εμπειρία αυτή των τριών χρόνων στο τοπικό συμβούλιο εκ των οποίων ο ένας  χρόνος στην Προεδρία του ήταν πολύτιμη. Και είναι αλήθεια πως τα τρία αυτά χρόνια αποτέλεσαν, λόγω της τραγικής οικονομικής συγκυρίας αλλά και του ενιαίου Καλλικρατικού δήμου, τα δυσκολότερα χρόνια για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και το Ληξούρι ειδικότερα. Ουδείς ωστόσο μπορεί να αμφισβητήσει πως η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα ηνία του Δήμου σε μια από τις δυσκολότερες οικονομικά περιόδους στην ιστορία του και είχε να αντιμετωπίσει τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα. Κατάφερε ωστόσο να φέρει σε πέρας και με επιτυχία την αποστολή της.  
Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα κοινά δεν έκρυψα την ιδεολογική μου αφετηρία, την πολιτική μου τοποθέτηση. Πάντοτε πορεύτηκα στη βάση ενός συγκεκριμένου αξιακού και ιδεολογικού κώδικα. Και πάντοτε υπήρξα ειλικρινής και ξεκάθαρος με τους συμπολίτες μου, χωρίς αποκλεισμούς και μακριά από παλαιοκομματικές λογικές. Διότι όταν κανείς έχει ως πλοηγό αρχές και αξίες, όταν το πολιτικό του σκεπτικό διέπεται από ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, τότε μόνο μπορεί να χαράσσει ευθείες στην πολιτική του διαδρομή και να μην χρειάζεται να παίρνει ξαφνικές και απρόβλεπτες πολιτικές στροφές.
Πιστεύω βαθιά πως το κύριο ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του νησιού μας. Έχει ανάγκη ο τοπικός πολιτικός βίος από ανθρώπους που θα αποτελέσουν μια καινούρια γενιά στα τοπικά πολιτικά πράγματα.  Και είναι δεδομένο πως η πολιτική πρόταση του Αλέξανδρου Παρίση έχει ως βασικό πυλώνα της την ανανέωση. Την ευκαιρία να ασχοληθούν καινούρια πρόσωπα με την τοπική αυτοδιοίκηση και να χτίσουν μια καλύτερη Κεφαλονιά. Έχοντας ήδη λοιπόν την εμπειρία αυτή σε επίπεδο τοπικού συμβουλίου επιλέγω  να δώσω την μάχη και να συμπορευθώ ξανά με την πολιτική παράταξη της Ισχυρής Κεφαλονιάς του Αλέξανδρου Παρίση για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς.
Είμαι σίγουρος πως οι πολίτες της Κεφαλονιάς θα εμπιστευτούν ξανά την δημοτική παράταξη  του Αλέξανδρου Παρίση επιλέγοντας έτσι μια σαρωτική ανανέωση στο τοπικό πολιτικό δυναμικό. Και ζητώ την στήριξή σας προκειμένου να μετέχω και εγώ στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Με εκτίμηση,
Νίκος Αραβαντινός-Ζαφείρης

Back To Top