skip to Main Content

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού

«Ο Πρωθυπουργός περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης: «Χθες οι ΗΠΑ αντί να καταδικάσουν τον κ. Ερντογάν ο οποίος επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, δεν σέβεται τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της χώρας του,  εκβίαζε για μήνες το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, τον επιβράβευσανμε νέα εξοπλιστικά προγράμματα, με τα F16.

Για όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι υπήρχε θετικό αποτέλεσμα για την χώρα μας. Δυστυχώς περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πρέπει οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί να καταλάβουν ότι με τη συμπεριφορά τους αντί να στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν να σταματήσει να είναι ένας διεθνής ταραξίας, επιβραβεύουν την τακτική του παζαριού που επιστρατεύει τα τελευταία χρόνια εις βάρος της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής».

Ν. Ανδρουλάκης από Β. Εύβοια: Πληρώσατε ακριβά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη
«Θα είμαστε στο πλευρό σας, ξέρουμε τα προβλήματα, ξέρουμε τις αδυναμίες, ξέρουμε πολύ καλά πόσο ακριβά πληρώσατε το επιτελικό χάος του κ. Μητσοτάκη και κατά τη διάρκεια της καταστροφής, αλλά και μετά με όλες αυτές τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια σύσκεψης με το Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού και φορείς της Βόρειας Εύβοιας, όπου πραγματοποίησε περιοδεία.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, δήλωσε: «Μισό εκατομμύριο στρέμματα καμένα. Από τύχη δε θρηνήσαμε νεκρούς.

Πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί το πολύ μεγάλο έργο του οδικού δικτύου, ώστε να υπάρχει ένα αντισταθμιστικό έργο, ένα έργο πνοής το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους. Παράλληλα η σύνδεση με τη νότια Εύβοια αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι πολύ κρίσιμη για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και όλων των τομέων της οικονομίας. Το Ταμείο Ανάκαμψης έπρεπε να είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο που όφειλε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση».

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληθωρισμός: Πλέον ούτε οι αριθμοί ούτε οι πολιτες ευημερούν
«Για άλλο έναν μήνα έχουμε τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό της ευρωζώνης με 12%, 3,4 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον μέσο όρο, ενώ η «ψαλίδα» από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης ανοίγει διαρκώς.

Παράλληλα, έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στις τιμές για τον μήνα Ιούνιο σε όλη την Ευρωζώνη. Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει; Στη χώρα πλέον ούτε οι αριθμοί ούτε οι πολίτες ευημερούν.

Η Κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει τώρα πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να μειώσει τη φορολογία των καυσίμων και τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά κι όχι να παρακολουθεί αδιάφορη την ακρίβεια να εξανεμίζει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, έπειτα από τα ευρωπαϊκά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat για την πορεία του πληθωρισμού.

Ενέργεια: Ποιος έχει την ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση στα δίκτυα
Ομολογία πλήρους αποτυχίας για το επιτελικό κράτος της ΝΔ στον τομέα της ενέργειας και στα δίκτυα ηλεκτρισμού, αποτελούν οι απόψεις που εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στο συνέδριο «Green Deal Greece 2022» του ΤΕΕ.

Για ακόμη μία φορά η Κυβέρνηση στερείται σοβαρότητας και μάλιστα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τις ενεργειακές εξελίξεις, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να περιγράφει με γλαφυρότητα απόψεις που εκθέτουν την Κυβέρνηση: «Θέλω να αξιοποιήσω την ηλιακή ενέργεια για το εργοστάσιό μου αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μου δίνει πρόσβαση στο δίκτυο». «Έχω κάνει αίτηση και περνάνε τρεις, τέσσερις και πέντε μήνες και μας ενημερώνουν από το ΔΕΔΔΗΕ ότι δεν υπάρχει “χώρος”.

Και τους λέμε να φτιάξουν υποσταθμό και μας απαντούν ότι και με υποσταθμό πάλι δεν υπάρχει “χώρος”» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Άραγε δεν έχει ευθύνη ο ίδιος ως Υπουργός, για την κατάσταση αυτή; Δεν έχει μεριμνήσει να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, τους διαχειριστές των δικτύων (ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ) και την ΡΑΕ, ώστε να αποκατασταθεί η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δίκτυα στη χώρα;

ΔΕΔΔΗΕ: Ζητούμενο η ανταπόκριση στις ανάγκες πολιτών & επενδυτών ΑΠΕ
Κατώτερα των περιστάσεων είναι τα αντανακλαστικά και η οργάνωση του ΔΕΔΔΗΕ, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της χώρας μας για ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ. Ανάγκες που προκύπτουν από τις τεράστιες πυρκαγιές, από την μη αποψίλωση πέριξ των υποσταθμών ή των δικτύων από τους παλαιωμένους υποσταθμούς που υπάρχουν στις κρίσιμες οδεύσεις του δικτύου. Και σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η μη τήρηση των χρόνων σύνδεσης, ιδιαίτερα των μικρών φωτοβολταϊκών σταθμών, δημιουργώντας καταστροφικές συνέπειες και οικονομικές επιβαρύνσεις στους επενδυτές. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν άμεσα τα μεγάλα προβλήματα της καταστροφής δικτύων από τις πυρκαγιές και να βρεθεί λύση στην ανάγκη πολύ γρήγορης ανάπτυξης των ΑΠΕ. Γιαυτό είναι κρίσιμης σημασίας να υπάρξει οργανωμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε οι 34 εργολαβίες που θα ξεκινήσουν, να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες επέκτασης και υπογειοποίησης. Περισσότερα ΕΔΩ
Κλειδί για την ευρωπαϊκή ασφάλεια η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων
Κεντρικός ομιλητής στο MEF Energy Forum 2022 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στη Λίμνη Οχρίδα με θέμα την «ενεργειακή ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία», ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, επεσήμανε την ανάγκη να αναληφθούν επειγόντως κοινές πρωτοβουλίες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και της οικονομικής σταθερότητας, τονίζοντας ότι «και πρέπει και μπορούμε εμείς οι λαοί των Βαλκανίων, αντί να βρισκόμαστε στην ουρά των εξελίξεων, να γίνουμε πρωτοπορία στη μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μια μετάβαση που θα εξασφαλίσει την αυτονομία μας, την οικονομική μας ευμάρεια, χαμηλές τιμές για τους πολίτες μας, και την απεξάρτηση από γεωπολιτικά παιχνίδια με την ενέργεια».

Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, υπογράμμισε τους κινδύνους για την ασφάλεια της Ευρώπης εάν δεν προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή

Back To Top