skip to Main Content

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.

                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ στις 10:30 π.μ.  στην πλατεία Αργοστολίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΚΚΙ και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά.  

Η κυβέρνηση για να καλύψει την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας που αφήνει πίσω νεκρούς και βάθεμα της κρίσης , υπόσχεται να επιταχύνει τις ¨μεταρρυθμίσεις ¨. Σε αυτό το σχέδιο εντάσσεται το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί το 10ωρο χωρίς την υποχρέωση καταβολής υπερωριών , αυξάνει τις νόμιμες υπερωρίες από 96 σε 150 το χρόνο , διευρύνει τους κλάδους που απασχολούν τους εργαζόμενους πέραν της πενθήμερης απασχόλησης. Καταργεί πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις και επεκτείνει τις ατομικές, φακελώνει ηλεκτρονικά τα σωματεία και τους συνδικαλιστές και ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας.

   Για να καλύψει την αποτυχημένη διαχείριση  της πανδημίας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , μετακινεί νοσηλευτικό προσωπικό από το νοσοκομείο Αργοστολίου στο ¨Μαντζαβινάτειο¨ και στο Κ.Υ.  Σάμης αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο στο Αργοστόλι.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ εκτός από το Γ.Ν.Κ., και στο Κέντρο Υγείας Αργοστολίου (πρώην ΠΕΔΥ), στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ληξουρίου, στο Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης για να ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα χωρίς να επιβαρύνεται το Γ.Ν.Κ. , ώστε αυτό να μπορεί να παρέχει με ασφάλεια και επάρκεια τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας.

      Καταγγέλλουμε την πολιτική μετακινήσεων προσωπικού που ¨βουλώνει ¨τρύπες αντί να προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό που θα δημιουργεί τις βάσεις για ένα σύγχρονο και ασφαλές, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας , με σταθερές σχέσεις εργασίας , συλλογικές συμβάσεις και 6ωρη , πενθήμερη εργασία με 4 βάρδιες σε όλα τα νοσοκομεία.

                   Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Πηγή

Back To Top