skip to Main Content
Να υπάρξει διαλεύκανση των αιτιών της πυρκαγιάς και απόδοση ευθυνών.

Να υπάρξει διαλεύκανση των αιτιών της πυρκαγιάς και απόδοση ευθυνών.

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έω από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς συγκέντρωση για να καταγγείλει το έγκλημα που συντελείται αυτές τις μέρες σε βάρος της υγείας των κατοίκων του νομού μας και του περιβάλλοντος, με την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ στην Παλοστή.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Δημ. Μαντζουράτος. Παραβρέθηκε με πανό και η ανοιχτή Συνέλευση

Τονίστηκε στην ομιλία ιδιαίτερα ότι Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές (ΠΙΝ- Δήμοι) και τα άλλα αστικά κόμματα, είτε με την σιωπή τους είτε με την συγκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής της ιδιωτικής και επιχειρηματικής δράσης στην διαχείριση των απορριμμάτων, αποδεικνύονται μέρος του προβλήματος και συνένοχοι όσον αφορά τις εξελίξεις. Η στάση τους αυτή δεν αποκαλύπτει μόνο τις αποκλειστικές ευθύνες τους, αλλά και την πρόθεσή τους να μην λάβουν ουσιαστικά μέτρα ώστε να σταματήσει επιτέλους αμέσως αυτή η καταστροφή. Αντίθετα μάλιστα προβλέπουν να συνεχιστεί για πολλές μέρες ακόμη, ίσως γιατί η μόνη λύση που δίνουν στην διαχείριση του «σκουπιδοβουνού» στην Παλοστή, είναι η καρκινογόνος καύση του.

  • Να παρθούν σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο μέτρα, ώστε να σβήσει επιτέλους η φωτιά (σχέδιο, μέσα, προοπτική κ.α.) και να υπάρξει άπλετη ενημέρωση του λαού για όλες τις παραμέτρους του γεγονότος και της κατάστασης μια και έχουμε συνεχώς αναζωπυρώσεις.
  • Να υπάρξουν επιτέλους συγκεκριμένες επιστημονικές οδηγίες και μέτρα, ώστε να προστατευτούν ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες και πάντα σε συνδυασμό με τα μέτρα για την πανδημία.
  • Να υπάρξει επιστημονική αποτίμηση της επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
  • Να υπάρξει διαλεύκανση των αιτιών της πυρκαγιάς και απόδοση ευθυνών.

























Πηγή

Back To Top