skip to Main Content

New year’s resolution ή οι στόχοι της νεας χρονιάς

 

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πολλοί από εμάς βλέπουμε αν έχουμε πετύχει τους στόχους που είχαμε βάλει την  προηγούμενη χρονιά και θέτουμε τους νέους για αυτή που έρχεται. Μέχρι φέτος.. φέτος ήταν διαφορετικά. Πολλοί από τους στόχους που είχαμε βάλει ίσως να μην υλοποιήθηκαν, όχι γιατί δεν προσπαθήσαμε αρκετά, όχι γιατί δεν το θέλαμε πολύ αλλά γιατί η ζωή μας άλλαξε. Αλλιώς ξεκίνησε το 2020 κι αλλιώς κατέληξε. 

Φέτος λοιπόν είναι σημαντικό  να μην εστιάσουμε στους στόχους που δεν πετύχαμε. Πολλά πράγματα άλλαξαν και δεν μας άφησαν να τους υλοποιήσουμε. Όταν οι συνθήκες αλλάζουν συνήθως αλλάζουν  και οι στοχοί μας. Όταν λοιπόν ανοίξουμε το χαρτί με τους περσινούς στόχους ας μην σταθούμε σε ό,τι δεν έγινε αλλά σε όσα καταφέραμε μέσα από τις δυσκολίες. Και ένα είναι σίγουρο, καταφέραμε πολλά. 

Όσο για τους στόχους της νέας χρονιάς, ας φροντίσουμε να είναι τέτοιοι που να μην μας πιέσουν. Να θέσουμε στόχους που θα μας δώσουν περισσότερο χαμόγελο  ηρεμία, ελπίδα και συναισθηματική εξέλιξη, ίσως είναι αυτά που χρειαζόμαστε τη χρονιά που έρχεται. Είναι καλό οι στόχοι μας να τροποποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής μας για να είναι εφικτοί. 

Και ας θυμόμαστε  ότι η αρχή μιας χρονιάς δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε όσα έχουμε ζήσει την προηγούμενη, δεν σηματοδοτεί ένα τέλος αλλά μια συνέχεια. Ας πάρουμε μαζί μας όλα όσα μάθαμε κι ας προχωρήσουμε με ελπίδα, γνώση και ανθεκτικότητα στις καινούριες εμπειρίες που έρχονται.

Καλή Χρονιά!!!!

The post New year’s resolution ή οι στόχοι της νεας χρονιάς first appeared on Anastasias World.

Πηγή

Back To Top