skip to Main Content
Anousakis1

NIKOΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: “H Κεφαλονιά δεν γυρνάει πίσω…”

Είναι σαφές ότι οι επικείμενες εκλογές θα επιφυλάξουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε όσους όλη αυτή την τριετία επένδυσαν στον «πρωτόγονο» λαϊκισμό, στις κραυγές, στις διαδικτυακές συκοφαντίες και σε όλες τις πολιτικάντικες φαιδρότητες που βιώσαμε όλοι μας.

Είναι πρόδηλο ότι η κάλπη με σκληρό τρόπο θα «ενταφιάσει» πολιτικά τόσο αυτούς που επ

ιζητούν επιστροφή στην δεκαετία του ενενήντα όσο και αυτούς που νομίζουν ότι θα… «επαναλάβουν τα κατορθώματά τους» λες και η Κεφαλονιά κατοικείται από αμνήμονες…

Έχοντας ψηλά το κεφάλι και με καθαρή συνείδηση η παρούσα δημοτική αρχή απευθύνεται ξανά στους δημότες του νησιού μας ζητώντας ανανέωση της εντολής της καθώς όλοι γνωρίζουν ότι:
1)    Μειώσαμε κατά εκατομμύρια Ευρώ το δυσθεώρητο χρεός και τις «τρύπες» που παραλάβαμε από τους… «νοικοκύρηδες» πρώην Δημάρχους που σήμερα έχουν το πολιτικό θράσος να εμφανίζονται ξανά ενώπιον του εκλογικού σώματος.
2)    Αντιμετωπίσαμε χρόνια δυσεπίλυτα προβλήματα που κι αυτά μας μας τα κληροδότησαν οι «θρυλικοί» πρώην Δήμαρχοι (Διαδημοτική που μας παραδόθηκε νομικά «νεκρή», συμβασιούχοι που ήταν «στον αέρα», έργα απενταγμένα με αρνητικές εκθέσεις επιθεωρητών του Κράτους π.χ. Βιολογικός Σκάλας κ.α.)
3)    Υλοποιούμε κρίσιμα έργα μέσα σε κατάσταση πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως (αλλαγή αμιαντοσωλήνων, πεζόδρομος Σκάλας, Γηροκομείο Αργοστολίου κ.α.) ενώ έχουμε εντάξει σε δημόσια προγράμματα άλλα σημαντικά έργα (Βιολογικός Λειβαθούς, CompactBιολογικοί Φισκάρδου κ.α).
4)    Εξοφλήσαμε πλήθος απλήρωτων τιμολογιών και οφειλών προς δημότες που παραλάβαμε από τις πρώην δημοτικές αρχές.
5)    Κινητοποιηθήκαμε και αντιμετωπίσαμε ικανοποιητικά τεράστια θέματα που προέκυψαν εκτάκτως π.χ. αποφυγή κλεισίματος Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, αποφυγή κλεισίματος «Μαντζαβινάτειου» Νοσοκομείου.
6)    Θέσαμε ως βασική μας προτεραιότητα την ενίσχυση του τουρισμού μας και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς είχαμε τα γνωστά θετικά αποτελέσματα (κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων, έλευση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους κ.ο.κ.).
Δεν επεκτείνομαι περαιτέρω καθώς τα παραπάνω είναι όλως ενδεικτικά πλην όμως θέλω να τονίσω ότι είμαστε η δημοτική αρχή που «κράτησε» την Κεφαλονιά όρθια την ώρα που είχε καταρρεύσει το κράτος το ίδιο αλλά και οι πολίτες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα μεγάλος αριθμός Δήμων «έβαλε λουκέτο» και κήρυξε «στάση πληρωμών».

Προσωπικά νιώθω περήφανος που ανήκα σ΄ αυτή την δημοτική αρχή και φυσικά θα δώσω ξανά τη μάχη κοντά στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση ώστε ο τόπος μας «να μην γυρίσει πίσω» και να μην διακινδυνεύσουμε όσα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Σ΄ αυτή την μάχη πιστεύουμε πως έχουμε στο πλευρό μας την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών η οποία θα θέσει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» όλες τους «εκφραστές του χθες»…
            Νίκος Ανουσάκης
         Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς

Back To Top