skip to Main Content
Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για την υποψηφιότητα του στο Αργοστόλι: “Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε –Ποια είναι η επόμενη ημέρα” [εικόνες]

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για την υποψηφιότητα του στο Αργοστόλι: “Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε –Ποια είναι η επόμενη ημέρα” [εικόνες]

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για την υποψηφιότητα του στο Αργοστόλι: “Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε –Ποια είναι η επόμενη ημέρα” [εικόνες]

Ρεπορτάζ Δέσποινα  Χαρώνη

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος στο επιμελητήριο Κεφαλονιάς. Ο Λευτέρης Κρητικός, γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στην Κεφαλονιά ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του κ. Λοβέρδου με τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Επιπλέον, επεσήμανε ότι με τη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου ο κ. Λοβέρδος απευθύνεται κυρίως στην τοπική κοινωνία.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Λοβέρδος αρχικά αναφέρθηκε στην κεφαλλονίτικη καταγωγή του με υπερηφάνεια και τόνισε ότι το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το νησί μας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, για την οποία είπε ότι αποτελεί μια υπόθεση που πλήγωσε βαθύτατα τη χώρα. Το τέλος της επίλυσης της υπόθεσης πλέον διαφαίνεται στον ορίζοντα και η δικαιοσύνη έχει αρχίσει να αποδίδεται στους πραγματικούς ενόχους, οι οποίοι έχουν κατονομαστεί.

Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε – Ποια είναι η επόμενη ημέρα

Η παράταξη του ΚΙΝΑΛ έχει αποτύχει, αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, καθώς παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά (8%), και τώρα έχει φτάσει η στιγμή το κόμμα να επιστρέψει στις επάλξεις και να διεκδικήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή.
Χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την αλλαγή προέδρου της παράταξης καθώς και στην πολιτική όπου ακολουθεί μέχρι τώρα.

Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι οι μειωμένοι επί πολλών ετών μισθοί και εν γένει η σταθερή μείωση του οικογενειακού εισοδήματος. Η ελληνική κοινωνία ασφυκτιεί και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Πρέπει να κατατεθούν στοχευμένες προτάσεις σχετικά με την οικονομία, η οποία αποτελεί την μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης. Ένα ακόμη αγκάθι της χώρας αποτελεί το μεταναστευτικό ζήτημα. Το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ όπως θα το ονομάσει στη νέου, θα αποτελέσει τον προστάτη για τους αδύναμους και τους μη προνομιούχους.
Ριζικές θα είναι και οι αλλαγές ως προς τη νοοτροπία του κόμματος έτσι ώστε το κόμμα να μην αντιμετωπίσει δυσκολίες στις εκλογές του 2022. Επίσης θα αλλάξει και η δομή του κόμματος. Θα αποτελείται από τρεις αντιπροέδρους πλέον, δύο μόνιμους και έναν προσωρινό, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα και το κυβερνητικό πρόγραμμα με το οποίο θα διεκδικήσουμε τις εκλογές.

Σήμα κατατεθέν το σύμβολο, το χρώμα και το όνομα

Επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα. Σύμβολο μας ο ήλιος, θα συνοδεύει το πολιτικό μήνυμα μας. Το κόμμα είναι ο ήχος του, το χρώμα, τα επιχειρήματα και ο λόγος του. Η παράταξη μας θα είναι αμιγώς δημοκρατική, όλοι θα μπορούν να εκπροσωπούνται από εμάς και να εκφράζονται. Με ανοιχτές αγκάλες, χωρίς φόβο για τις συγκρούσεις, όπως ήταν πάντοτε το μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά με εκλεγμένες νομαρχιακές επιτροπές.
Σχετικά με την τοπική επιτροπή του ΚΙΝΑΛ ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αναμειχθεί σε τοπικές εσωκομματικές διαμάχες.

Η νέα γενιά και πώς θα προσεγγιστεί

Η σημερινή νεολαία δεν είναι ενωμένη, αποτελείται από διαφορετικά φρονήματα. Συνεπώς η νεολαία του κόμματος θα πρέπει να προσεγγίσει και να επικοινωνήσει με την νέα γενιά. Ακόμη είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψουν στην πατρίδα οι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς και η ολική παρακμή του

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στην κατάσταση του νοσοκομείου της Κεφαλονιάς δηλώνει πληγωμένος και απογοητευμένος από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία, με τη χώρα εκτός μνημονίων και μοιράζοντας λεφτά δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το νοσοκομείο σε αξιοπρεπή κατάσταση. Για να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές ανάγκες. Τα προβλήματα του νοσοκομείου θα μπορούσαν να είναι πολύ μικρότερα και επιλύσιμα.
Τέλος ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη του επισήμανε ότι ο βασικός χαρακτήρας του κόμματος θα είναι πατριωτικός και μεταρρυθμιστικός.

Πηγή

Back To Top