skip to Main Content
Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ τσακίζει τις θεωρίες του Θεόφιλου

Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ τσακίζει τις θεωρίες του Θεόφιλου

Θ. Μιχαλάτος

ΣΤΟ 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου Αργοστολίου παίχτηκε με μεγάλη αποτυχία μια παρωδία. Είναι από τις λίγες φορές που οι δημότες σε μεγάλο ποσοστό παρακολούθησαν τη συνεδρίαση που μεταδιδόταν από τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα. Είναι από τις λίγες φορές που στην αίθουσα παραβρέθηκαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και γονείς. Αυτά θα έπρεπε να αποδεικνύουν στους τοπικούς άρχοντες την ανησυχία των πολιτών. Ο φόβος και ο προβληματισμός για ένα φαινόμενο το οποίο μέσα σε τρία χρόνια θητείας του κ. Μιχαλάτου διογκώθηκε, είναι έκδηλος και επιβεβαιώνονται με γεγονότα.

Στο δημοτικό συμβούλιο έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια να πεισθεί ο πολίτης πως για όλα τα φαινόμενα αυτά φταίνε οι εκπαιδευτικοί και οι αστυνομικοί. Ακόμη και ο covid! Ένα Δ.Σ. το οποίο απέδειξε πόσο κατώτεροι των περιστάσεων και των δημοτών είναι οι τοπικοί άρχοντες. Αναλώθηκαν σε παραποιημένες κοινωνιολογικές θεωρίες, σε άσχετες γενικεύσεις και σε σκόπιμες αοριστίες. Εκτός των κ. Γ. Λυκούδη, Παντελειού και Κουρή, κανείς δεν άγγιξε ουσιαστικά το θέμα. Μήπως επειδή είναι όλοι συνυπεύθυνοι και επιλέγουν την κοντή μνήμη για να αποκρύψουν τις σημαντικές ευθύνες τους.

Ο δήμαρχος ξεχνάει…

Ξεχνάει, πως με την έναρξη της θητείας του κατελήφθησαν τα δημοτικά καταστήματα στην πλατεία Μπακογιάννη στις Λαϊκές Κατοικίες με τις ευλογίες και την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. Παρόλο που εκδόθηκε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής ποτέ δεν εφαρμόστηκε, αντιθέτως ο δήμαρχος συνδιαλεγόταν με τους καταληψίες, ενώ αντιμετώπιζε τους μόνιμους κατοίκους σαν μιάσματα. Ξεχνάει την καταστροφή της κεντρικής πλατείας Βαλλιάνου, εν μέσω κόβιντ, από τα αυτοκίνητα και τις μηχανές. Ξεχνάει την επίθεση στην Ναυτική Σχολή και τον ξυλοδαρμό του Διοικητή της. Ξεχνάει τις κραυγές απόγνωσης των κατοίκων των Λαϊκών Κατοικιών που τους αντιμετώπιζε ως γραφικούς. Ξεχνάει τον ξυλοδαρμό του ανήλικου, που εργαλειοποίησε για να ξεπλύνει τις ευθύνες του, δίνοντας θεατρική παράσταση κατωτάτου επιπέδου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ξεχνάει τις προεκλογικές του υποσχέσεις σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών για δωρεάν ρεύμα και νερό και πολλά άλλα …Ξεχνάει πως στο προεκλογικό του πρόγραμμα υποσχέθηκε σεβασμό σε όλους τους πολίτες και ποιότητα ζωής.

Εδώ και τρία χρόνια οι δημότες κραυγάζουν για την έξαρση της παραβατικότητας στο νησί. Ο Δήμαρχος διώχνει τις ευθύνες από πάνω του μεταθέτοντας τις ευθύνες στους «ρατσιστές» πολίτες, στην «αποδυναμωμένη» αστυνομία, στις γραφικότητες και τις υπερβολές.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτός, οι αντιδήμαρχοι του, οι κουμπάροι του, το παράρτημα Ρομά για την έλλειψη χάραξης κοινωνικής πολιτικής. Ο κύριος Τσιλιμιδός περιφέρει το βραβείο DOSTA ωσάν τρόπαιο. Οι ερωτήσεις που του απευθύναμε σε παλαιότερο άρθρο μας έμειναν αναπάντητες ή δόθηκαν τυποποιημένες απαντήσεις.

Σύμφωνα δε με τον κ. Σαμούρη οι ευθύνες της παραβατικής συμπεριφοράς εντοπίζονται κυρίως στην οικογένεια. Κι αυτός όμως είναι πνευματικός πατέρας μέλους ευάλωτης ομάδας. Μήπως λοιπόν και αυτός έχει ευθύνες, αφού δε νουθετεί αποτελεσματικά το πνευματικό του τέκνο;

Το αποτέλεσμα αυτού θεατρικού έργου είναι την επόμενη μέρα στο Αργοστόλι οι συζητήσεις να αφορούν στην υποκρισία, την κοροϊδία στον πολίτη, στον εκπαιδευτικό, τον αστυνομικό, στους γονείς. Κυρίως, όμως την προχειρότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η νέα γενιά του νησιού στον βωμό της ψηφοθηρίας και των συμφερόντων.

Πηγή

Back To Top