skip to Main Content

Οι ευθύνες για την γέφυρα του «χειμωνικού» κάνουν το 6 μεγαλύτερο του 7 !!!

Η Δημ. Αρχή Δήμου Ληξουρίου (Ν.Δ.) προκειμένου να “βγάλει λάδι” την κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή για την απαράδεκτη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην γέφυρα του «Χειμωνικού», άλλαξε την αριθμητική κάνοντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το δικό της ψήφισμα που συγκέντρωσε 6 ψήφους και όχι αυτό της Λαϊκής Συσπείρωσης που συγκέντρωσε 7 !!!

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Ιουνίου 2021 οι επαγγελματίες βαρέων οχημάτων με επιστολή τους έθεσαν το θέμα της αστοχίας και των προβλημάτων που προέκυψαν στο στήσιμο της πρόχειρης γέφυρας τύπου « Μπέλεϋ » στο «χειμωνικό», στην θέση της μόνιμης που καταστράφηκε από τον «Ιανό» (δεν εξυπηρετεί την διέλευση φορτηγών πάνω από 20 με 25 τόνους).
Η Λαϊκή Συσπείρωση στην συζήτηση ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής της Ν.Δ., αφού εκτός του γεγονότος ότι 8 μήνες τώρα καθυστέρησαν να δώσουν έστω και αυτήν την πρόχειρη λύση – ημίμετρο, τώρα δημιουργούν νέα σοβαρά προβλήματα στην απρόσκοπτη και ασφαλή κυκλοφορία. Συγκεκριμένα εκτός του προβλήματος που έθεσαν οι επαγγελματίες οδηγοί, η γέφυρα που τοποθέτησαν (κατασκευή του 1920 εκτεθειμένη για χρόνια στις περιβαλλοντικές συνθήκες), σύμφωνα με τους ειδικούς, χρήζει αμμοβολής και ελέγχου για ρηγματώσεις, έχει υψομετρική διαφορά τουλάχιστον 75 εκατ. από το οδόστρωμα και απαιτεί μεγάλο εκβραχισμό πριν και μετά την γέφυρα, προκειμένου να αποφεύγεται για λόγους ασφάλειας και η παραμικρή στροφή μεγάλων οχημάτων επάνω της!!! Τα παραπάνω προβλήματα, απαιτούν χρόνο και χρήμα (75- 100 χιλ Ευρώ), για να γίνει λειτουργική και ασφαλής.

Απέναντι σε αυτές τις αλήθειες, τόσο η Δημ.Αρχή (Ν.Δ.), όσο και ο κ. Ρουχωτάς (Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ), συνεπικουρούμενος από τον κ. Αραβαντινό (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), έκαναν εναγώνια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν, εξαφανίζοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση, που έχει αποκόψει τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ληξουρίου από το βασικό Λιμάνι της Σάμης και την βόρεια Κεφαλονιά.
Στην ψηφοφορία που έγινε μετά από διαλογική συζήτηση, ενώ το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκέντρωσε 7 ψήφους (5 της Λαϊκής Συσπείρωσης και επιπλέον δύο, του κ. Γαλάτη Α. και του κ. Μοσχόπουλου Α.), η Δημοτική Αρχή, δια μέσου της προέδρου του Δ.Σ. και με διάφορα προσχήματα, (επικαλέστηκε ότι ο κ. Μοσχόπουλος ψήφισε μετά την λήξη της ψηφοφορίας και παρότι γνώριζε ότι δεν υπήρξε καλή επικοινωνία), επέλεξε να μην λάβει υπόψη της την συγκεκριμένη ψήφο. Έτσι, με την δική της διπλή ψήφο ως προέδρου προέκυψε το επιδιωκόμενο ψήφισμα από την Δημ. Αρχή.
Η παραπάνω ενέργεια αποτελεί μεθόδευση που σε κάθε περίπτωση εκθέτει συνολικά την Δημ. Αρχή, αφού εκτός των άλλων και λόγω των δυσκολιών της ηλεκτρονικής συνεδρίασης, έχουν και σε άλλες περιπτώσεις προσμετρηθεί ακόμη και τηλεφωνικές ψήφοι.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλέσαμε την Δημ. Αρχή να επαναλάβει την ψηφοφορία σε νέα συνεδρίαση προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η θέληση της πλειοψηφίας του συμβουλίου. Αντί αυτού μέχρι σήμερα τηρεί «σιγή ιχθύος» προσπαθώντας να την επιβάλει και στο Δημ. Συμβούλιο.

Η Περιφέρεια Ι.Ν. και η κυβέρνηση επιβάλλεται να δώσουν αμέσως λύση στο πρόβλημα της ασφαλούς και επαρκούς χρήσης της πρόχειρης γέφυρας καθώς και να δρομολογήσουν πάραυτα την κατασκευή νέας μόνιμης. Επιπλέον, η επιλογή της ένταξης του συγκεκριμένου έργου στην ίδια εργολαβία με τα έργα αποκατάστασης του “Μύρτου” και της “Κριτωνούς”, όταν αυτά καρκινοβατούν χρόνια τώρα λόγω μη εξόφλησης του εργολάβου, τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται και για την άμεση και μόνιμη λύση στην γέφυρα του “Χειμωνικού”.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση, η ΠΙΝ και ο Δήμος Ληξουρίου, δεν ανταποκρίνονται στις άμεσες και επιτακτικές λαϊκές ανάγκες όπως είναι και η επαρκής και ασφαλής χρήση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Η προσπάθειά τους να σπρώχνουν τα πακέτα όπως αυτό του ταμείου ανάκαμψης για να ενισχύουν με τζάμπα χρήμα τούς μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες που αντίθετα τις συνθλίβουν στο όνομα της κερδοφορίας, επιβάλλοντας ακόμη και με αθέμιτα μέσα αυτήν την πολιτική τους.

Λαϊκή Συσπείρωση, Ληξούρι

Πηγή

Back To Top