skip to Main Content
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλεξάνδρα Μπαλού και Νίκος Γκισγκίνης παραθέτουν τον απολογισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης των δύο τελευταίων ετών

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλεξάνδρα Μπαλού και Νίκος Γκισγκίνης παραθέτουν τον απολογισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης των δύο τελευταίων ετών

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλεξάνδρα Μπαλού και Νίκος Γκισγκίνης παραθέτουν τον απολογισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης των δύο τελευταίων ετών

Στα πλαίσια περιοδείας τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρα Μπαλού και Νίκος Γκισγκίνης, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου με θέμα τον απολογισμό δράσεων τους για τα δύο τελευταία χρόνια.

Αρχικά αναφέρθηκε το θέμα που τέθηκε στο περιφερικό συμβούλιο και αφορούσε την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ. Η αναγκαιότητα των συγκεκριμένων έργων είναι προφανή καθώς κανένας μας εν επιθέσιμή να ζήσουμε την ίδια κατάσταση ξανά. Στις επισκέψεις τις οποίες πραγματοποίησαν σε διάφορες δομές και κυρίως σε περιοχές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα έργα δεν έχουν εκτελεστεί και η Περιφερειακή Αρχή ορίζει το «μέλλον» ως ημερομηνία περάτωσης τους.

Σε μια σειρά από προτάσεις που κατατέθηκαν υπήρξε άρνηση από την πλευρά της Περιφέρειας στο να προχωρήσουν. Επιπλέον, επίθεση προς την Περιφερειακή αρχή πραγματοποιήθηκε στο θέμα των εργαζομένων της ΠΙΝ με τις υπηρεσίες της αντί να ενισχύονται, αποδεκατίζονται.

Στη συνέχεια τέθηκε το μείζονος σημασίας ζήτημα της προστασίας των παιδιών από την πανδημία στα σχολεία. Εξαιτίας αυτού ζητήθηκε αύξηση στο κόστος μεταφοράς μαθητών με σκοπό την μείωση πληρότητας στα μαθητικά λεωφορεία. Η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής ήταν η χρήση της «καραμέλας» ότι η πανδημία αποτελεί ατομική ευθύνη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε και για τη σχολική στέγαση. Έγινε λόγος για κτίρια πεπαλαιωμένα όπου συνωστίζονται οι μαθητές και «τσίγκινα κλουβιά» που έχουν ξεμείνει. Ανεπίκαιρο χαρακτήρισε το ζήτημα το Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν μπήκε στην διαδικασία να δώσει καμία απάντηση.

Όσο αφορά το σύστημα υγείας, το Γ.Ν. Αργοστολίου και ο Μαντζαβεινάτιο έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Χαρακτήρισαν ηρωική την προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, ωστόσο δεν φτάνει για να σταθούν τα νοσοκομεία όρθια. Τα απαράδεκτα κτίρια, οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, οι συνεχής αεροδιακομιδές, σε συνδυασμό με τα υπό κατάρρευση κέντρα υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Επίσης, είπαν ότι σε σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση του Μαντζαβεινάτιου καθώς τα χρόνια περνούν και κανένα έργο δεν γίνεται.

Η έλλειψή χρηματοδοτήσεων και η υποστελέχωση των νοσοκομείων βαραίνουν από κοινού κυβέρνηση και περιφερειακές αρχές.

Αναφέρθηκαν στο Ομόφωνο ψήφισμα για την στελέχωση των ασθενοφόρων, αν και χρειάστηκε να χαθεί ακόμα μια ανθρώπινη ζωή για να παρθεί η απόφαση αυτή.

Τεράστιες οι «ατασθαλίες» και σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο πυροπροστασίας.

Η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα – Αλεξάκη είναι ικανότατη, όπως είπαν, στο να προωθεί κονδύλια σε επιχειρήσεις και να ακολουθεί τη γραμμή κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, τόνισαν ότι οι περιοδείες απέδειξαν αυτό που ήδη γνώριζαν ήτοι ότι τα έργα χωλαίνουν και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Κανένα από τα αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τα εργατικά δικαιώματα, το συνταξιοδοτικό και τη φοροληστεία δεν ψηφίστηκε από την Περιφερειακή Αρχή. Αντίθετα, κατατέθηκε και μήνυση στους συνδικαλιστές από το συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Πηγή

Back To Top