skip to Main Content
Οι προσεισμικοί ναοί Αργοστολίου και Φάρσων

Οι προσεισμικοί ναοί Αργοστολίου και Φάρσων

Οι προσεισμικοί ναοί Αργοστολίου και Φάρσων

Ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος Φάρσων “Ο Φάρος” διοργανώνει την Τετάρτη 18/8/2021 στις 9.00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φάρσων εκδήλωση με θέμα “Οι προσεισμικοί ναοί του Αργοστολίου και των Φάρσων”.

Το θέμα παρουσιάζει ο εκπαιδευτικός και ερευνητής κ. Λάμπρος Γ. Σιμάτος, συγγραφέας των βιβλίων “Οι ναοί του Αργοστολίου στα χρόνια της Ένωσης (1864)” (Αργοστόλι 2008, από κοινού με τη Σταματούλα Ζαπάντη), “Αρχιτεκτονική κατοικιών της Κεφαλονιάς από τον 16ο μέχρι τον 21ο αιώνα” (Αθήνα 2008, από κοινού με την Υβόννη Μαρκαντωνάτου) και “Το ημερολόγιο του Ιστιοφόρου Άγιος Νικόλαος” (1918-1930) (Αργοστόλι 2017), αλλά και πολλών άρθρων γύρω από την τοπική ιστορία.

Ο κ. Σιμάτος διατηρεί επίσης τη σελίδα “Περί θαλάσσης – Συλλογή Λάμπρου Γ. Σιμάτου”, που παρουσιάζει τεκμήρια και κειμήλια της ναυτικής μας ιστορίας.

Οι εκκλησίες της Κεφαλονιάς που χάθηκαν από τη σεισμική καταστροφή του 1953 είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κτισμένης μας κληρονομιάς, τόσο ως κτήρια όσο και σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τους διάκοσμο (περίτεχνα ξυλόγλυπτα τέμπλα, τοιχογραφίες ή/και φορητές εικόνες και κειμήλια).

Πηγή: ionica.gr

Πηγή

Back To Top