Οι «Θεάτρου Ονειροπόλοι» ξαναχτυπούν: Μολιέρος από το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου
Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου «ΙΩΣΗΦ ΜΟΜΦΕΡΡΑΤΟΣ» και η ομάδα του «Θεάτρου Ονειροπόλοι» …ξαναχτυπά! Παρουσιάζουν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στο Θέατρο «Κέφαλος» την κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής».
Λίγα λόγια για την υπόθεση
Κεντρικός ήρωας είναι ο Αργκάν, ένας άνθρωπος απολύτως πεπεισμένος ότι πάσχει από όλες τις ασθένειες που έχουν υπάρξει, υπάρχουν και… ενδέχεται να εφευρεθούν στο μέλλον, ενώ στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας. Ζει μόνιμα με το θερμόμετρο στο χέρι, καταγράφοντας φανταστικούς πόνους και αναστεναγμούς, περιτριγυρισμένος από γιατρούς και φαρμακοποιούς που, με μεγάλη «επιστημονική ευσυνειδησία», εκμεταλλεύονται την αγωνία και την ευπιστία του.
Δίπλα του στέκεται η Μπελίν, η νεαρή και παμπόνηρη σύζυγός του, η οποία τον φροντίζει με υπερβολική… στοργή, πάντα παρουσία συμβολαιογράφων και διαθηκών, έχοντας ένα και μοναδικό όνειρο: να «τον θάψει» εγκαίρως για να απολαύσει ανενόχλητη την περιουσία του.
Θέλοντας να εξασφαλίσει μόνιμη και «οικογενειακή» ιατρική φροντίδα, ο Αργκάν αποφασίζει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με τον Τομά Ντε Λα Φουαρίς, έναν νέο γιατρό κάπως αφελή, αδιάφορο και απολύτως ανεπαρκή. Μόνο που ο Τομά έχει άλλα, απρόβλεπτα σχέδια: αντί να γοητευτεί από την Αγγελική, ερωτεύεται τη μικρή αδελφή της Λουιζόν. Ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις και μπερδεμένα προξενιά εκτυλίσσονται επί σκηνής, καθώς η καρδιά της Αγγελικής ανήκει ολοκληρωτικά στον αγαπημένο της Κλεάνθη και το κρυφό ειδύλλιό τους.
Ευχαριστούμε θερμά: ✔︎ Την Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου κ. Σασιούλη Γεωργία για την παραχώρηση αίθουσας για τη διεξαγωγή των προβών της παράστασης. ✔︎ Τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου κ. Μπαζίγο Φίλιππο για την υποστήριξή του και την παραχώρηση οχήματος για τη μεταφορά σκηνικών επίπλων. ✔︎ Τον Δήμο Αργοστολίου και το προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ». ✔︎ Την κ. Χριστοφοράτου Νίκη για την ευγενική παραχώρηση της κατοικίας της για τη βιντεοσκόπηση του τρέιλερ. ✔︎ Την κ. Γαλιατσάτου Αλίκη (Επόπτρια Ποιότητας Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας), κ. Λιπιάτου Καλομοίρα (Υποδιευθύντρια 1ου Δημοτικού Αργοστολίου), κ. Χριστοφοράτου Νίκη και κ. Χριστοφοράτου Γερασιμούλα για την ευγενική διάθεση σκηνικών αντικειμένων. ✔︎ Τον κ. Σσελέντη Διονύσιο για τη διδασκαλία χημικού πειράματος που χρησιμοποιείται επί σκηνής. ✔︎ Την κ. Παπαδάτου Αλεξάνδρα για το μακιγιάζ των μαθητών ✔︎ Το Κομμωτήριο Hair Prestige της κ. Γαβριελάτου Βασιλικής για τις κομμώσεις των μαθητών. ✔︎ την κ. Καπετανάκου ίσσυ και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο για την παραχώρηση τροχήλατου στατώ ορού, καθώς και ιατρικού εξοπλισμού. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Στο πλευρό της Αγγελικής στέκονται η πανέξυπνη, δυναμική και ακαταμάχητα κωμική υπηρέτρια Τουανέτ, καθώς και οι συγγενείς του Αργκάν, που με ευρηματικότητα, παρεξηγήσεις και θεατρικά τεχνάσματα προσπαθούν να ανοίξουν τα μάτια του. Στην πιο απολαυστική στιγμή του έργου, η Τουανέτ μεταμφιέζεται σε Κεφαλλονίτη γιατρό και, με έντονη ντοπιολαλιά, αφοπλιστική αυτοπεποίθηση και «επιστημονικά» επιχειρήματα, προσπαθεί να πείσει τον Αργκάν ότι δεν πάσχει απολύτως από τίποτα, ανατρέποντας με χιούμορ την παντοδυναμία της ψευδοϊατρικής.
Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιεί το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση του κ. Μπαζίγου Φίλιππου και αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων.
Παίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Σάξης (αλφαβητικά):
Ισαουί Σταματία (Αγγελική)
Κάνδηλα Έλενα (Συμβολαιογράφος)
Λαμπίρης Κωνσταντίνος (Τομά Ντε Λα Φουαρίς) Λευκαδίτη Αιμιλία (Αδελφή Βεράλδη)
Λουκάκης Ιωάννης (Βοηθός Συμβολαιογράφου) Λουκάτου Ιωάννα (Λουιζόν)
Μαραβέγια Ζωή – Ελισάβετ (Φαρμακοποιός Πυργκόν) Μελετίου Ελευθερία (Μπελίν)
Μινέτου Μαρία – Ζωή (Αργκάν)
Μπαζίγου Έφη (Τουανέτ, Κεφαλονίτης Γιατρός) Πλέσσας Χρήστος (κύριος Ντε Λα Φουαρίς)
Σιέμπος Σπύρος (Κλεάνθης)
Σιέμπος Χρήστος (Γιατρός Φλεράν / Βοηθός Συμβολαιογράφου)
Tζαννετάτου Ανδριάνα (Αδελφή Σορζέτ)
Συντελεστές παράστασης
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια κίνησης:
Αντιγόνη Χριστοφοράτου
Μεταποίηση Κοστουμιών: Ευτυχία Βαρτελάτου
Σκηνικά: Αντιγόνη Χριστοφοράτου
Ζωγραφική σκηνικών: Θεοδόσης Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός πρόσκλησης: Αντιγόνη Χριστοφοράτου
Αφίσα & τρέιλερ – Τεχνική υποστήριξη ήχου & εικόνας: Μαρία Μαγγιώρου, Αντώνης Σιέμπος
Συντονισμός Επικοινωνίας: Σταυρούλα Βανδώρου, Μαριέττα Καλογηράτου




