skip to Main Content
Παναθηναϊκός – Παύλος Γιαννακόπουλος: Ο άνθρωπος που μας έμαθε να ονειρευόμαστε

Παναθηναϊκός – Παύλος Γιαννακόπουλος: Ο άνθρωπος που μας έμαθε να ονειρευόμαστε

Το 3ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” είναι προ των πυλών και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον κορυφαίο παράγοντα στην ιστορία του “τριφυλλιού” και τον κόσμο της ομάδας που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ την κατάλληλη στιγμή.

Ξημερώματα Κυριακής, 10 Ιουνίου του 2018. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έπαιρνε την απόφαση να ρίξει αυλαία στην “παραμυθένια” του ζωή και να κινήσει γι άλλες πολιτείες. Έπαιρνε την απόφαση να ξεκινήσει για να κατακτήσει κι άλλους κόσμους. Κι άλλες κορυφές. Άλλωστε στον δικό μας κόσμο είχε πετύχει τα πάντα. Είχε κάνει τα πάντα. Και στον επιχειρηματικό κόσμο και στον αθλητικό κόσμο. Αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Ένας από τους ελάχιστους (μετρημένους ίσως στα δάχτυλα του ενός χεριού) ανθρώπους που αν και όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ τα πιστεύω του και τα συναισθήματά του, γνώρισε τον σεβασμό από όλους. Από φίλους και εχθρούς.

Άνθρωπος από την αρχή μέχρι το τέλος

Ο κύριος Παύλος στα 89 του χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει μια σπουδαία οικογένεια, έναν επιχειρηματικό κολοσσό, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά παρκέ, αλλά το σημαντικότερο; Κατάφερε να γίνει το συνώνυμο του ανθρώπου. Εκείνου που ξεκίνησε από το μηδέν, που δε σταμάτησε να παλεύει και να ονειρεύεται μέχρι την τελευταία στιγμή και να είναι πάντα στο πλευρό όλων εκείνων που το είχαν ανάγκη. Ανεξαρτήτως συνθηκών, ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως πολιτικών, οικονομικών, οπαδικών διακρίσεων.

Το μεγαλείο ενός άντρα παλαιάς κοπής

Αλλά η αλήθεια είναι πως το μεγαλείο του ήταν αυτό. Ακόμα και αν δεν ήξερες, ακόμα και αν δεν τον γνώριζες, ακόμα και αν δεν τον είχες συναντήσει ποτέ στη ζωή σου, ή απλά τον έβλεπες στο γήπεδο, μπορούσες να καταλάβεις μέσα από τη ματιά του. Την “καθαρή” του ματιά και τον τρόπο που σε προσέγγιζε. Ένας άνθρωπος ντόμπρος, αληθινός. Άντρας παλαιάς κοπής που σεβόταν τον λόγο του και τους συνανθρώπους του. Αυτός ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο δεύτερος πατέρας όλων των Παναθηναϊκών

Για τους φίλους του Παναθηναϊκού ο κύριος Παύλος δεν ήταν απλά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν ο άνθρωπος που θυσίασε την οικογενειακή του γαλήνη, τα οικονομικά του, ακόμα και την ίδια του του τη δουλειά, για να φτάσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Ήταν ο δεύτερος πατέρας τους. Και δεν ήταν υπερβολή. Γενιές και γενιές Παναθηναϊκών μεγάλωσαν με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μεγάλωσαν με την τρέλα του για την ομάδα, για τον έρωτά του για το “τριφύλλι” και τα όνειρά του έγιναν όνειρα όλων των Παναθηναϊκών.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μας απέδειξε στην πράξη πως τίποτα δεν είναι απαγορευτικό. Πως ότι και να ονειρευτούμε μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Αυτό ονειρεύτηκε ο Παύλος, μαζί με τον Θανάση και τον Κώστα και δεν θα ησύχαζε αν δεν το πετύχαινε. Και το πέτυχε. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του. μεγαλύτερη και από τα 6 ευρωπαϊκά και από τα αμέτρητα πρωταθλήματα και Κύπελλα. Μεγαλύτερη και από τους παικταράδες και τους προπονηταράδες που μας έκανε τη χάρη να φέρει στην Ελλάδα για να τους δούμε από κοντά και να μην τους χαζεύουμε από την τηλεόραση.

Ο κόσμος επιστρέφει στη θέση του την κατάλληλη στιγμή για τον κατάλληλο λόγο

Από το Σεπτέμβριο του 2018 και μετά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δημιούργησε το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Ένα τουρνουά που πραγματοποιείται για να τιμηθεί η μνήμη και το έργο του κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία της ομάδας και ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού μπάσκετ με την παρουσία τους τιμούν κάθε χρόνο τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Όπως κάνει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Οι φίλοι του “τριφυλλιού” που βρέθηκαν και θα βρεθούν στις εξέδρες του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μετά από πολύμηνη απουσία λόγω του κορονοϊού, για να χαρίσουν ένα ακόμα χειροκρότημα στον δικό τους Παύλο. Για να κάνουν για μία ακόμα φορά το όνομά του σύνθημα στα χείλη τους. Για να “ξυπνήσουν” και πάλι οι αναμνήσεις των τελευταίων 30 ετών. Για να θυμηθούν οι παλιοί, να μάθουν οι νεότεροι και όλοι μαζί να μπορέσουμε και πάλι να ονειρευτούμε.

Κύριε Παύλο σας ευχαριστούμε για όλα. Και θα σας ευχαριστούμε για πάντα!

ΥΓ: Μπορεί να είναι κλισέ αλλά είναι αλήθεια. Χθες έφυγε από τη ζωή μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και έκανε το άθλημα φτωχότερο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αξία του αντιπάλου είναι αυτή που δίνει ακόμα μεγαλύτερη δόξα. Κουράγιο στους οικείους του!

Πηγή: sdna.gr

Πηγή

Back To Top