skip to Main Content

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ : ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11 π.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ πλατεία ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στις 11 πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ πλατεία ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023 στις 11πμ για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για :

 •      ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
 •  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και συγκεκριμένα
 •   Για τα σχολεία στα οποία η πρόσβαση είναι επικίνδυνη επειδή δρόμοι υψηλών ταχυτήτων βρίσκονται ακριβώς έξω από αυτά, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές ασφάλειας στην πρόσβαση των μαθητών (1ο και 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, ΕΠΑΛ Αργοστολίου, σχολικό συγκρότημα Πάστρας, 1ο και 3ο Γυμνάσιο, κόμβος Φαραώ, οδός Λάσης, στην Ιθάκη η διαδρομή Κιόνι –Φρίκες), για τα σχολικά  συγκροτήματα όπου δεν έχουν λυθεί ακόμη τα θέματα πυρασφάλειας (ΕΠΑΛ Αργοστολίου), για τα σχολικά συγκροτήματα με ακατάλληλο και επικίνδυνο προαυλισμό (ΕΠΑΛ Ληξουρίου με το ετοιμόρροπο Μηχανουργείο) κ.α.
 •  Για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με δημόσια Μέσα Μεταφοράς και όχι με ιδιώτες.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά. Η μαζική συμμετοχή των μαθητών στην πρόσφατη απεργία-συγκέντρωση-πορεία στις 9 Μαρτίου αλλά και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις τους (1οΓυμνάσιο, Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσοβουνίων) καταδεικνύουν την ευαισθησία και την αποφασιστικότητα του μαθητικού κινήματος να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Απαιτούμε:

 • ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
 • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ
 • Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές και μεταφορές για μας και τα παιδιά μας.
 • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού.
 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση, Υγεία Πρόνοια.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό.

Αργοστόλι 14/3/2023

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Το Σωματείο Υπαλλήλων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16-3-2023. 

Το δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν μια «κακιά στιγμή», ένα ανθρώπινο λάθος, αλλά το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συστηματικά υποβαθμίζει και μετατρέπει σε εμπόρευμα τα δημόσια αγαθά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων. Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες υποβαθμίστηκαν και απαξιώθηκαν συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια. Το προσωπικό τους μειώθηκε και οι υποδομές τους συρρικνώθηκαν με στόχο να πουληθούν φθηνά σε ιδιώτες.  

Όμως αυτό που συνέβη στους σιδηρόδρομους δεν είναι «μεμονωμένο» περιστατικό. Είτε πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, είτε για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, οι επιχειρήσεις είναι αυτές που θα αποκομίσουν τα κέρδη, ενώ η κοινωνία αυτή που θα φορτωθεί και θα πληρώσει τις ζημιές.  

Ο απέραντος πόνος από τον άδικο χαμό δεκάδων, νέων κυρίως, ανθρώπων έγινε οργή. Η οργή βγαίνει στους δρόμους και γίνεται ποτάμι ανατροπής. Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Οι πολιτικοί ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Η πολιτική που δολοφονεί θα ανατραπεί! Αυτό είναι το μήνυμα από τις συγκλονιστικές, επίμονες κινητοποιήσεις, με τις απεργίες των σωματείων, των υγειονομικών, τον ξεσηκωμό των φοιτητών και των μαθητών και των νέων σε όλη την Ελλάδα.     

 Tο έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε τη γύμνια των βασικών αφηγήσεων των τελευταίων σαράντα χρόνων κι ιδιαίτερα των μνημονιακών. Μας είπαν ότι κάθε τι δημόσιο είναι στραβό κι ανάποδο, κι ότι κάθε αγαθό έχει αξία μόνο αν γίνει εμπόρευμα, οφείλει να φέρνει κέρδος, να λειτουργεί ανταγωνιστικά, γι’ αυτό να αξιολογείται και να κατηγοριοποιείται για να καταργείται και να ιδιωτικοποιείται, να μεταλλάσσεται η λειτουργία του προς όφελος της αγοράς και των κριτηρίων του κέρδους, αν δεν ικανοποιεί αυτούς τους στόχους. Μας είπαν ότι δεν υπάρχουν «κοινωνικά αγαθά» και δικαιώματα, δεν υπάρχουν σύγχρονες εργατικές ανάγκες παρά μόνο «ατομική ευθύνη» για να αποκτήσεις ότι έχεις ανάγκη, στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την ασφάλιση… Και μας «τάισαν» φτώχεια, ανεργία, ζωή αβίωτη. 

Tο έγκλημα στα Τέμπη ήρθε να μας υπογραμμίσει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι μας παραπλάνησαν, μας ενοχοποίησαν, μας εκμεταλλεύτηκαν. 

Ήρθε με φόρο το αίμα νέων να μας αποκαλύψει πως δεν είναι η μοίρα μας η κακιά. Είναι η πολιτική τους! 

Η μόνη απάντηση είναι να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους. Το οφείλουμε στα νεκρά παιδιά και στους γονείς τους. Το οφείλουμε στις ίδιες τις ζωές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμες/οι στο βωμό των κερδών τους. Το πολιτικό σύστημα, το κατεστημένο των ΜΜΕ και του πλούτου πρέπει να πληρώσουν ακριβά για τα εγκλήματά τους και ο μοναδικός τρόπος να πληρώσουν μπορεί να επιβληθεί από τον λαό και τη νεολαία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όχι εάν και όταν ανοίξουν οι κάλπες.  

 Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία την υγεία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την ασφάλιση, το ρεύμα , το νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο που θα καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες για ασφαλείς και υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-3-2023 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.  

          Για το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς:  

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Ο σύνδεσμος υδραυλικών Κεφαλληνίας & Ιθάκης συμμετέχει στην απεργία  τις  16/3/23   που αφορά το εγκληματικό ατύχημα από την σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.                                                                                                                              Η ΑΝΘΡΠΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ

                                                                                             Αργοστόλι  15  Μαρτίου 2023

                                                                                                            Αριθμ. Πρωτ. :  12                                                                                                                 

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, για να απαιτήσουμε:

 • Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.
 • Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας και όλων των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και γνώμονα τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετούν,
 • Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

                                                 Καμιά ανοχή – καμιά αναμονή

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

                          ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

                                                                                                                       Το ΔΣ του Συλλόγου

Πηγή

Back To Top