skip to Main Content
An2

PERFORMANCE ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 9.30 μμ, στη “Μωβ Σκηνή” του κήπου της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι ο ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ θα παρουσιάσει θεατρικο-εικαστική performance βασισμένη στον μονόλογο του ιδιοφυούς Γάλλου δραματουργού, ποιητή, σκηνοθέτη και εικαστικού Ζαν Κοκτώ (1889-1963). Αυθεντικός τίτλος του ιδιότυπου και ευαίσθητου έργου είναι “Je l’ ai perdue”, αλλά στο Ελληνικό θέατρο έχει ανέβει με τον τίτλο “Το Πανηγύρι”.

Το σκηνικό-εικαστικό περιβάλλον απαρτίζουν οι κούκλες-γλυπτικές κατασκευές- του Τάκη Λουκάτου και η μουσική είναι του Δ.Θεοδοσίου.

Ο Τάκης Λουκάτος, ηθοποιός, χορευτής, καθηγητής θεατρικής αγωγής και εικαστικός κατάγεται από την Κεφαλονιά. Έχει λάβει μέρος με επιτυχία στις πρώτες performance και body art του Κώστα Ευαγγελάτου στην Ελλάδα, gallery DADA1987, British Council, Γκαλερί ” Εγγονόπουλος” 1988, gallery DADA 1990 και εξέθεσε πρώτη φορά τις γλυπτικές κούκλες του, με μορφές διάσημων ηθοποιών, στη gallery DADA στην Αθήνα καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις του Art Studio EST.
Από το 1988 έως το 1996 ανήκε στο θίασο του Εθνικού Θεάτρου και συμμετείχε σε σημαντικές παραστάσεις της εποχής. Σταθμός στην καριέρα του η ερμηνεία στο ρόλο του Πυροσβέστη της παράστασης “Φαλακρή Τραγουδίστρια” του Ιονέσκο, που ανέβηκε με σκηνοθεσία της Βέρας Ζαβιτσιάνου στη Νέα Σκηνή του Εθνικού.
Με την γνωστή χοροθεατρική του ομάδα ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ έχει παρουσιάσει σε πολλά θέατρα και μουσικές σκηνές πολυσύνθετες παραστάσεις έργων με σκηνοθεσία-διδασκαλία του. Παράλληλα έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα 30 ατομικές εκθέσεις με τις γλυπτές κούκλες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η performance το βράδυ της Πανσελήνου του Σεπτέμβρη- Πανσέληνος στον κήπο II, όπως και η αφιερωματική έκθεση ανέκθετων έργων της σημαντικής Μεσολογγίτισσας ζωγράφου Ιφιγένειας Λαγάνα (1915-2004) πραγματοποιούνται στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της εικαστικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου “16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες” στους χώρους της Villa Ροδόπη.
 
Η είσοδος για τους φιλότεχνους είναι ελεύθερη.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΗΠΟΥ- ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ- ΑΠΟ Γ.ΜΑΤΖΑΒΙΝΟΥ 8.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 24 ΣΕΠΤ. 2016.
τηλ: 26710 28501, 6944621286
Back To Top